budeme muset dořešit umístění serveru, protože teď je položenej na židli a je otevřenej, aby se zvladal chladit..
Byli se na to kouknout lidi z družstva a nelíbí se jim to. Že prý tam přijde revizní elektrikář, a že to takto být nemůže.
V každém případě se to musí přidělat na zeď. A teď jsou 2 možnosti:
-udělat tam něco jako poličku a na ní postavit server. Ten by neměl být otevřený a proto by se muselo nějak solidně dořešit větrání; např. vyřezánám díry do krytu case-u a přiděláním solidního větráku (uvnitř je místo jenom pro malinký větráček)
-místo poličky sehnat nějakou plechovou skříň a otevřený server dát dovnitř; i tu skříň je potřeba větrat
Já bych se přikláněl k první variante, protože je jednodušší a levnější (dokonce mi na družstvu nabízeli nějaku desku na tu poličku, akorat se musí koupit držák na polici v obi nebo tak..).
Kvůli větrání počítače bude potřeba vyřezat díru do krytu, je to cca 1,5mm tlustý plech.. Má někdo elektrickou pilku na kov ??
Cau
chtel jsem se zeptat jestli planujes nekdy v blizsi dobe nejakou antenu, ktera by byla smer strasnice/skalka. Chteli by sme se co nejdrive pripojit ale signal k nam moc nejde i kdyz je to cca 200m prima viditelnost.
A kolik tak asi beha net pri tech 400kc/mes?
budai: ok diky za rychlou odpoved. Az se nejak stabilne pripojime tak se dohodnem i na tom poskytovani inetu a zaplaceni vstupniho poplatku.
Mimochodem ta vsesmerovka je myslis otazka dnu,tydnu,mesicu?
Ve ctvrtek jsme vymenili sektorovku (10db) za vsesmerovku (8 db).
Ma mensi vertikalni vyzarovaci uhel, takze kdo neni priblizne v horizontalni rovine anteny, a je blizko tak ma slabsi signal (ale protoze je blizko tak se to vykompenzuje).
Stozar na kterym je antena upevnena vrha stin na jihozapad. Ted jak koukam na mapu, tak to vypada ze lepsi by bylo to otocit tak, aby byl stin na severozapad. Uvidime..
Byl bych rad, kdyby jste mi poslali info jaky mate signal (a jaky jste meli driv). Kdyz nic neposlete, budu to povazovat za bezproblemove..
Ahoj, tak jsem se uspesne pripojil. Pokud by jste se divili co to tam je: "\001\000\016\246\206\230_"; 10.24.6.180 // 00:0e:a6:86:98:5f -tak to jsem ja...
pokud budete cokoliv potrebovat tak icq: 212320717
BTW: kdo mi zmeni barvu v monitoru?
Dnes odpoledne jsme s Martinem provadeli nastavovani naseho pipojeni, takze to byl ten 3,5 hodinovy vypadek. Vybrali sme novy kanal pro vsesmerovku (ted je 2), upgrejdovali firmware v kartach a hlavne sme se dohodli s Howardem ze vyuzijeme jeho antenu kterou ma u Fyzika. Takze uz nejsme pripojeni na pretizenou Fyzikovu antenu, ale na Howardovu, ktera je nastesti otocena nasim smerem.
Zatim to vypada ze se nase pripojeni o hodne zlepsilo, za coz ma Howard nase nekonecne diky. Taky to nebude uplne zadarmo, rikal ze bude chtit nejaky prispevek, ale nic co by nas polozilo...
Krome toho stejne asi budu na konci roku vybirat nejake drobne na elektriku na provoz naseho AP.
jistě jste v poslední době zaznamenaly výpadky spojení..
Tentokrát je problém v našem serveru, který za poslední týden již 3 krát vytuhl.
Bude následovat tohle:
-update software - operačního systému (dnes večer)
-pokud to nepomůže, kompletní reinstalace sytému (tento týden)
-pokud ani toto nepomůže, výměna hw ... pokud někdo máte pod postelí starý, nepoužívaný ale STABILNÍ počítač, dejte mi vědět