Jenom bych upresnil, ze pro zivnost Poskytovani telekom. sluzeb neni v soucasne dobe pozadovana zadna odborna elektro zpusobilost /jak se tvrdi vyse/, nybrz dokladem zpusobilosti je prave samotna registrace od CTU.
Pokud ji ZU vyzaduje, nezna zakon.
Ale pozor: Pro zivnost Montaz, udrzba a servis telekom. zarizeni, ktera muze byt taky pro nektere aktualni (inkasuji za montaz zarizeni), je predepsan §8 Padesatky (bez ucasti CTU v procesu vydavani tohoto zivnostaku)
neni potreba mit zadnej jinej zivnostak. Tel.Urad vyda osvedceni o registraci i pro vznikajici subjekt a na jeho zaklade pak zivnost. urad vyda klidne prvni zivnostensky list.
pokud uz podavate zadosti o registraci na TU, nasekejte tam klidne tech GLek vic - nic to nestoji a jsou tam uzitecne veci
problém je s tou odborností - nemam elektroškolu. Připadá mi, že se to tady točí dokola - kdo má telekomunikační služby, má elektro školu + vyhlášku 50 (tak mi to řekli na ž.ú.) a na základě toho mu už dají na živnosták cokoli (další "odvozeniny").
Asi jsem fakt tupý, ale jeví se to tak, že i když budu mít koncesi bez elektro školy (to jde), je mi pak k ničemu, protože nedostanu žl na telekomunikační služby