Ahoj,
měl bych (možná blbej) dotaz. Dá se ASUS WL-500b nebo 330b použít jako bridge pro připojení na některé AP CZFREE?
Mám notebook s integrovanou WiFi bez ext.konektoru a signál mám na druhý straně baráku.
Dá se to použít jako repeater?
Díky
jde u wl-500 nastavit transparentni klient mod pro 1 MAC adresu? myslim tim, ze by asus prevzal pro wifi MAC adresu sitovky pocitace, co je za nim.
pripadne mate nejake jine reseni pro vyuziti wl-500 jako "soucast nodu pro pripojeni na jine AP"? chceme dat PC jako router a nechceme, aby se do toho pletl nejakej linux-mod by asus :-), OSPF na stroji s malo pameti moc neverime. myslim, ze kdyz by z ciziho_ap tekla pres asus_klient nejaka data pro stroje_na_nasem_ap_nebo_nekde_daleko, tak by je asus zahazoval.
v podstate se ptam na to, jestli jde udelat bridge z eth0/1 a eth2, na eth0/1 mi staci 1 MAC.
potřeboval bych poradit s wshaperem. Nedávno mi ještě šel, ale trochu jsem experimentoval a převedl jsem svůj WL500b na boot ze scrptů (post-boot,post-firewall) a zrušil bootCmd. To mi fachčí (dle návodu wl500g.dyndns.org). Co se ale pak stalo s root? Wshaper ho nemůže najít, poradí někdo?
dozvěděl jsem se že toto ap nema regulaci výkonu v režimu klient kolik teda ma nastaveno pevne v rezimu klient ví to někdo níkde jse mi to nepovedlo sehnat .. díky
Cau lidi, tak jsem vlastnikem tohohle uzasneho zarizeni. Zprovoznil jsem klienta, i kdyz mi to trvalo. Musim upozornit, ze na I4 strankach v navodu opravdu chyby to vyhozeni z bridge: brctl delif br0 eth2 protoze jinak jsem se nedopingnul dal nez na AP.
Mel bych prosbu na Technika ci nekoho kdo zkousel Sambu. Muzes tu nejak strucne vysvetlit jak ji rozchodit? Ten navod na chupa.nl jsem asi nejak nepochopil - jsem linux lama.