No ja mam asi 3 ks Ovislinku a vsechny jedou bez jakychkoliv problemu uz 3 mesice (nejmene) a z toho jeden je na 3 km spoji, takze na nej memuzu nadavat.
Zdravím,
tak jsme s kolegou na jednom experimentálním spoji kde testujeme různá zařízení otestovali i CompexeWPE54G-SMA v ražimu 801.11b only. Podotýkám že pro tyto účely na plný výkon - spoje je dlouhý asi 6-7km a jako AP je D-Link900AP+.
Nakonektil se, ale jel jen 1Mbpps!! ...
Na stejném místě jede CompexWP11B+ na 11Mbps, stejně tak D-Link900AP+ a LinkSys WET11 (ne Cisco verze).
Takže mě moc nepotěšil ... co kdo na to? .. jaké máte zkušenosti s tímto? ...
ja mam uplne stejnou zkusenost. Spoj 3 km a 1 MBps. S nahranim noveho firmwaru se to mirne zlepsilo, ale rychlost nevyrostla :-( Dal jsem tam Ovislinka a okamzite 11 MBps! Navic v tom Compexu nejde ta rychlost nastavit manualne.
Je třeba si uvědomit, že každé 802.11g zařízení je z principu méně citlivé, než 802.11b. To platí i pokud ho přepnete do režimu 802.11b.
Chybějící manuální nastavování rychlostí je opravdu chyba a již jsme zaúkolovali soudruhy v Číně, takže se usilovně pracuje na novém firmwaru s manuálním nastavováním rychlosti.
Zatím má tohle zařízení své mouchy, které se však časem doladí ve firmwaru. Oproti tomu má ale funkce, které prostě žádný jiný access point nemá - kdo chce dodržet GL ČTU a používat směrové ziskové antény, nemá v podstatě na výběr.
Je fakt, ze toto zarizeni ma nektere uzitecne funkce, ale treba takovy Asus 500b(g) ma funkce uplne stejne a regulaci vykonu taky. Sice rezim klient, je treba poprve nastavit pres telnet, ale jinak se mi zda, ze ma funkci vice nez Compex. Treba USB vstup na cokoliv,sdileni tiskarny.....
Ještě jeden náš poznatek na tom našem testovacím spoji: Regulace výkonu v režimu Wireless Routing Klient nefunguje. At jsme dali mininální nebo maximální hodnotu, WPE54G pracoval úplně stejně. Tak opravdu nevím jak je to... :(
No sice nevim jak strasny ma problem tvuj kamos, ale ja to rozjel podle navodu na I4 shop a nebyl nejmensi problem. Akorat jsem to zapomel vypnout a zapnout ze zasuvky a tim to resetovat. Reset z WWW rozhrani nestacil.
Dnes jsem jako AP pro moji sit nasadil WPE54G (puvodne tam byl Zcom XI1510, ale neumi WDS..). Zatim se to (po drobnych zadrhelech zpusobenych konfiguraci bez cteni manualu) tvari pouzitelne, uvidim jak se to bude chovat v realu dal.
BTW: na webu compexu je nova verze FW 1.12, tady je changelist:
-------------------------------------------------------------------------------------
Fixes:
1) In high traffic situation, telnet access experience slow respond.
2) Can't do MAC Cloning in Gateway mode
3) In correct respond to mulitcast packet.
4) In router mode, VPN client can't pass-through in DMZ mode.
5) Transmission Rate control oes not take effect when set.
Bacha u filtru MAC adres, chvilku jsem se trapil proc mi jede WLAN ale nic z rozsahu LAN (vcetne GW), nez jsem pochopil, ze filtr filtruje i na LAN portu. Po pridani MAC sitovky na routeru do MAC listu se vsechno rozbehalo k naproste spokojenosti.
Trosku mi tam jeste chybi alespon hruby udaj o sile signalu jednotlivych klientu, snad se sikmooci pochlapi v nektere s pristich verzi FW