Cau lidi, poradte jak nejlip vyhodit z asuse ten bridge.
Zatim jsem to udelal tak, ze mam functions v /usr/local/init a tam jsem ten bridge zakomentoval. Pak v post-boot mam ifconfig eth0 x.x.x.x atd.. Takhle to celkem hezky funguje, az na to, ze na tom portu prestal fungovat DHCP server. Any idea jak to udelat lip, idelane tak, aby dhcp fungovalo a nemusel jsem v post-boot nahazovat ten eth0, ten aby se nahodil uz ve functions? Tam jsem toto bohuzel nenasel..
Diky za rady
Potřebuju proskenovat okolí ale bohužel Asus nepracuje s NetStumblerem :-( a tak jsem se tady dozvěděl že by to mělo jít s tim Kismetem.
Nikde jsem se ale nedozvěděl jak to nainstalovat jestli do toho Asusáka a pak na Linuxu zprovoznit klienta kterej bude tahat výsledný data do PC nebo jestli se to instaluje jen na PC a Kismet si pak komunikuje s Asusem sám.
Nepoužíváte někdo ten Kismet ??
Díky za každou informaci.
Jo potřebuju to v češtině moje angličtina je hrozná.
Sice už ani neočekávám odpověď (posledních několik mých treadů bylo přehlíženo), ale přesto to zkouším. Existuje na WL500 nějaká utilita, která změří SNR? Popř. jak si jej mohu vypočítat sám. Dříve jsem si myslel, že jsou potřebné hodnoty RSSI a NOISE, ale zřejmě to na tom nezávisí. Už jsem trochu hledal na googlu, ale nějak jsem se nedopracoval k výsledku. Může mi někdo poradit? Pokud ne, nic se neděje.
Hoj chtela jsem se zeptat, zdali je vse OK pokud Asusik bude v client mode a naproti jako AP 626ka. Predpokladam, ze vse teoreticky bude okay... nebo ne? Ma nekdo zkusenost ??? Dix.
máte prosím někdo zkušenosti s připojením Asusu WL 500b v klientském režimu na Ovislink WL-1120AP v režimu AP? Asi si jej mohu zapůjčit k vyzkoušení u i4, ale nejsem z Prahy.