měla min. zisk 20 dB.Jde mi o to, že jsme zkoušeli s jedním klientem pripojit jeho PC do naší sítě na vzdálenost 1,2 km. Použili jsme k tomu anténu od infiwi 21 dB síto a i když byly v cestě stromy a na AP nebylo vůbec vidět SNR bylo kolem 50-60, dle nasměrování, což je myslím dobrá hodnota. Ze všeho tedy vyplynulo, že klient se k nám rád připojí, když ví, že mu to pojede, ale chtěl by si anténu vyrobit sám. Síto by si vyrobil přesně podle antény s kterou jsme testovali, ale už nevíme, jak vyrobit zářič. Z plechovky?? To mě napadlo, ale do jaké vzdálenosti ji dát od středu síta??? A podle jakého výpočtu umístnit konektor od dna plechovky? Je to stejne jako u obycejne anteny z plechovky?? Dekuju.
doporucuju homemade anteny nepouzivat - to co lidi obvykle vyrobi je rusicka na 2.4G a ne antena....resi se mioln a jeden problem a stejne to konci porizenim komercni anteny. Existuji svetle vyjimky, ktere si vyrobi kvalitni anteny, ale ty nepotrebuji rady protoze VEDI jak na to, kdo to nevi at se do toho radsi nepousti.
Zbytecne vam zarusi cele okoli a do 2kkc ma antenu jako vino a muze ficet
[To je snad kravina, nebo to myslíš vážně?
Udělej si normální plachovku podle návodu např u Šimandla, paj ji otoč proti sítu do osy a jediné co musíš mít je osa konektoru v ohnisku síta.
P.S. Do stavby se může pustit každej blb, kterej umí měřit a vrtat, nemůže nic zkazit. Jsem blb a rušičku nevlastním, jen anténu za výrobní cenu cca. 200Kč - jedna večeře (párky). S touto anténou mám lepší příjem než se zakoupenou PAN10.