Co takhle pouze vydavat nodum co maj vporadku info vizitku "czf compatible, nebo tak neco" pripadne tyto nody nejak odlisit? Kazdy at si pak zvoli na co se koukat chce.
navrhuju zavest novy node status "problem", ktery bude mit cervenou barvu a prioritu zobrazeni stejnou jako under construction a testing. navic navrhuju rozsirit roletkove menu na pohled "problems only", aby kazdy mapper mel moznost okamzite na svem pisecku dohledat a odstranit mouchy. node status problem by pak byl pouze zvlastnim atributem, ktery by se pridaval k existujicim statutum. to znamena, ze by node mohl byt zaroven SA a na mape by se jevil cervene. staci do tabulky popisu nodu pridat jeden boolean (problem ano|ne), ktery se bude vyplnovat automaticky...
-aquarius
P.S jeste by to mozna chtelo, aby o problemech prislo taky cc lokalnimu maperovi. jenze to se nejdriv musi domyslet jejich pusobnost.
Myslim, ze by kazdy vlastnik nodu mel mit moznost nastavit svuj node do stavu "In testing" nebo "Under construction".
Mapa je vlastne jedina moznost, jak planovat zrizeni dalsich nodu a jejich pripojeni na AP, proto se mi nezda rozumne provest automatickou cistku. Co by ale melo byt, tak to je upozornovani vlastniku nodu, ze maji neuplne zadane informace o nodu a hlavne upozornovat vlastniky nodu se statusem "obsolete", v posledni dobe je jich v mape cim dal tim vice.
Dva rozumný názory za sebou plus ten aby měli správci APček pravomoci mappera pro svý klienty .. to by myslím docela stačilo. Jestli se to dá zmanadžovat.
Ještě kdyby tak šlo odlišit nody "obsolete" kde je aktivita odložena na neurčito - chybí signál, podmínky, tahoun (IMHO celej dolní Bráník, kterej měl i svuj thread, ale nenašel se tam potenciální APčkář) od nodů "dead" - vlastník si dělal srandu, umřel, odstěhoval se do Humpolce ..
Naprosto souhlasim s chaosem ohledne tohodle cleanupu.
Co treba nastavit aby se vsem co maji neco blbe poslel mejl? Rozhodne nic automaticky nemazat, vysledkem toho bude jen este vetsi bordel. Treba takovy southprague.net je kapitola sama o sobe, ti svoje klienty do mapy vubec nezapisujou (aspon v Cernosicich, u APcek neni essid...)
Dostalo me kdyz jsem pripojoval node Pesica, nameril jsem jen CZFree.Net z radotina a myslel ze budu odkazanej na pripojeni vodtamtad, pak se mi jeste objevilo jakysi essid PAHRB coz byla z myho pohledu sit nejakyho souseda u nej v baraku.
Cirou nahodou jsem se za nejakej cas dovedel ze je to CAP-03 site southprague.net ktera je teoreticky v czfree (teoreticky protoze traceroute na node CAP-03 se uz asi mesic ztraci na ant.czfree.czf)
To co tady ted pisu uz asi vubec nepatri do tohoto tema ala co...
node Pesica sem si jako functional s lajnou musel nastavit sam, hlavne ze tam maji mappery, spravce cloudu a buhvi co za jeste...
Pride mi ze organizace typu southprague.net a simnet (firma) pouzivaj mapu jen na to aby se mohli orientovat v tom kde maj APcka to ze se do jejich site clovek z normalniho freenetu ani nedostane radsi nebudu rozebirat (treba uz to funguje)
Necht jsou navrhovane upravy (ty nebudu rozebirat) promitnuty do "odlisne mapy" (jak uz tady nekdo navrhoval - CZFree Compatibile), pouzivajici stejnou databazi... V takoveto mape by se zobrazovaly pouze nody, ktere splnuji domluvena pravidla a na ktere by mohl byt spoleh. V te druhe by byl i ten "bordel".
Staci na to v databazi nejaky flag, ktery se priradi nodum s uplnymi informacemi nebo ne?
Pak bude kazdy, hned na zacatku, postaven pred rozhodnuti, jakou mapu pro svuj ucel (napr. planovani trasy?) zvolit.
Postupem casu se take uvidi, zda se podil compatibile nodu zvysuje nebo nikoliv.