No ono kdyz telefon umi H.323 tak ten procesor 100% zvladne i SIP popr. MGCP (H.323 je nejnarocnejsi). Mam podobny telefon co je vyobrazeny v prispevku 7 (oznaceni WLP-201) a ten umi prepinat mezi SIPem a H.323 primo v menu. Ostatni telefony co jsem mel v rukach (napr. Swisscom IP 10s, Cisco IP 7940, 7905) se prepinaly tak ze se preloadoval firmware, takze prejit s H.323 na SIP taky nebyl problem.
U tech skatulek co z jeden strany kouka ETH a z druhe strany ab draty je to podobne a pomalu se mi libi vic, nebot na ne clovek muze pichnout telefon na jaky je zvykly nebo nejakyho DECTa.
Zdarek. Tak jsem to chtel taky zkusit, ale asi bohuzel :( Mam svoji sitku za NAT a skrze nej se mi to nepodarilo procpat. Nepomaha smerovani portu ani DMZ. Podarilo se Vam to nekomu?
TO FYZIK:
Skype je super, taky ho pouzivam, jen ma jednu mouchu a to tu, ze pokud neni pristup k centralnimu Skypeimu serveru tak si nezavolas a nezavolas. A nejaky SW jak kde rozbehat server v czf nebo kdekoliv jinde neni a jelikoz to neni pod GPL tak se tezko da neco napsat. Jinak skype super. Beha i po modemu. Pri volani uz pak server potreba neni. Testovali jsme to a je fakt, ze pak pakety bezi jen z jednoho PC na druhe.
BTW. na ten workshop ci co o IP telefonii mam k dispozici volnou vstupenku...sel bych, ale chci jet na tu vystavu do norymberka tak jhe kdyztak u me k vyzvednuti (1ks)