stepann
Newbie
|
pomoc z realizací |
Příspěvek č. 1 |
Dobrý den všem prosím o radu jsem další lama. Koupily jme si z kámošem wifi PCI D-link DWL-520+. A teď by jsme to chtěly zprovoznit tak jme udělaly podle návodu antény typu TRELL (dvojitý) u mne je 17m u kámoše 33m kabelu delden 125. Antény jsou umístněny na střechách co nejvýš. Jsme od sebe 300m jsem zjistil podle mapy zde já jsem bod stepann a kámoš lukass. Chytáme asi tak 3 až 6 AP každý nějaké chytáme oba. Ale samy sebe nenajdeme jedeme AD HOC.
Můj první dotaz zní jestli pomohou lepší antény popřípadě jaké a kolik mají mít dBi?
Nebo mám koupit místo jedné pci karty, pořídit raději AP (třeba D-link DWL900+) a jet Infrastructure? Kabel by se u mne tak mohl zkrátit na cca 7-10m a kámoše nikoliv jelikož je to panelák no to AP by na střeše čmajznul. A ani nevím jak bych ho tam instaloval.
Sám si myslím že to chce lepší anténu ale rad bych radu od někoho kdo se v tom vyzná, abych nekoupil něco zbytečně jako vždycky jinak v jednom obchodě mají tuto anténu co vy na ní Californinia Amplifier je to síto rozměr síta 62x52cm zisk 21 db ceny 1890,-Kč
Ještě dodám lehký popis PC jsou vyrovnaná P4 2.66, 512MB ram, hdd 80GB sata. OS WIN XP.
Druhý dotaz co mám udělat abych se připojil k CZfreenet?
|