Pro blokovani pristupu pres Asuse pozivam napr. pro konkretni adresu prikaz: iptables -A FORWARD -s 192.168.1.3 -j DROP, coz funguje.
Zkousel jsem ale taky obecnejsi nastaveni, kdy bych povoloval pouze vybrane adresy, tedy
iptables -P FORWARD DROP
iptables -A FORWARD -s 192.168.1.2 -j ACCEPT
a tady jakoby ten druhy radek vubec nebyl - nic neprojde. V cem je chyba? Pripadne jake nastaveni iptables doporucujete pro tento pripad?
Jeste jeden problem - z AP, na ktere se pojim, nejde na Asuse vubec pingnout. Da se to nejak zprovoznit? Nikde v iptables -L -v nevidim, ze by to bylo zakazane
Už jsem se tady jednou ptal, ale nedostalo se mi odpovědi.
Potřebuju sehnat nějakou bednu, abych mohl nechat ASUSE na střeše. Měla by mít krytí IP55 nebo IP56. Nevíte někdo o nějakém obchodě ?
Zdar moudří lidičkové,
měl bych takový dotaz. Běžím na Olegovu firmware 1.7.5.9 v klient režimu a neustále mi padá komp na "win32k.sys". Mám XP Profesional SP2 a na tech. podpoře jsem se dočetl, že to "může" způsobovat soft vzdálené správy (tedy asi Asus utilities - tak hned šly), ale myslím, že je to spíše tím, že mám Asus b ale jedu na firware pro g.
Máte někdo podobné potíže nebo jsem jediný trouba pod sluncem? Zkoušel jsem rozchodit station/ethernet mód pod official 1.8.1.9 pro Asus b, ale neúspěšně:(, tak se teď musím modlit, a? mi to nepadne dřív, než dopíšu tento příspěvek. Díky za rady.
zkus zakazat upnp na asusu nebo upgradovat drivery sitovky. ale rozhodne je to chyba windows :-). system, ktery se da shodit necim pripojenym na ethernet neni system.
jo a jeste jedna vec - klient mode s openwrt firmwarem od p.salek, plna spokojenost, doporucuju, ale chce to vedet si rady s linuxem nebo mit detailni navod nebo kamarada, co by byl ochoten pomoct.
Diky za prispevky kde radite nastaveni iptables pres telnet, ale nemohl by nekdo poslat obrazovaky jak se to nastavuje v tom grafickem prostredi... taky je problem, ze ja potrebuju zamezit treba jen inet, ale ftp a pop3 by z te stanice mel jet ... takze to nastaveni, ze bude zahazovat vsechny pakety mi moc nevyhovuje :(
Diky za pomoc a rady M.
Hledám programátora na pomoc při úpravě SW Asus WL-500, zejména Iptables. Základní znalosti mám. S kompenzací za práci počítam. Pište mi na PM nebo mail.