Pro pripojeni do netu z PC a NTB zaroven jsem si poridil router SMC 2804 WBRP-G. V NTB mam integrovanou Intel mini PCI 2100 b card. PC je pripojen k routeru pres RJ45
I kdyz by me nemel nikdo rusit, stejne mi signal strasne kolisa a nekdy se dokonce od site odpojim. rychlost stahovani kolisa od 30kB po 630kB, pripadne to nekdy uplne vytuhne.
Zkuste se kdyztak podivat na stranku wifiproblem.webpark.cz. Jsou tam i nejake screeshoty z Netstumbleru. Pokud byste pro vyreseni problemu potrebovali nejake dalsi info, hned je sem napisu.
podle obrázku je signál v pohodě, vliv má totiž provoz na síti,
skutečný tok dat, ztahování ftp a td. Pokud je překročena jistá hodnota tak to jde do kopru.
Z praxe vím, že stačí jeden notorický bagrista a sežere 98% prostředků a ostatní si můžou .-...
wifi je totiž taková zrůdná věc, že se musí kolem toho docela skákat a něco to ještě stojí. takže jako pokus je nutné zkusit výměnu karet a dopátrat se, v čem tom je. Já třeba zažil Dlinka, kterej za studena šlapal nadherně a jak se začal prohřívat, tak to šlo zvolna do kopru a po jeho restartu už nebylo možné se zavěsit. Takže - musí být jistota, že jsou komponenty bezvadné.
Na krátkou vzdálenost by signál absolutně neměl kolísat. Ta zelená tráva z Netstumbleru musí být spojitá a jen nepatrně zvlněná. Pokud jsou pochybnosti o počítačích, měly by se vyzkoušet a nastavit v drátové síti a nakonec přejít na bezdrát.
Tím se mnohé usnadní. Nesmí se totiž zapomenout na základní pravidla sítě - název skupiny, IP adresy, způsob příjmu atd.
Jestli ten router poskytuje DHCP, atd.
Ještě k problému zachycení od jinud - pokud není využité WEP a signál zasahuje daleko, je to možné, že se jiný klient najde ....
Proto je vhodné mít nějaký ten monitor a vidět na připojení.
Já bych se osobně přiklonil k tomu, že jedna s komponent Wifi je dejchavičná.