Prosim o pomoc kazdu dobru dusu! Chcel by som sa pripojit na czfree.net pomocou uzla Leonet (Praha 3). Je rovno pred nosom baraku, v ktorom byvam. Problem je, ze mam okno otocene na jih, kym antena je nasmerovana na vychod, cize nie je priama viditelnost (kryje ma barak v ktorom bydlim). Poradil mi, aby som si skusil na tomto fore zamluvit zapujceni merici sady, aby sa to dalo premerat, preto prosim, keby ste nieco take mali a boli by ste ochotni mi pomoct, naozaj to ocenim. Prirodzene by to nemuselo byt zadara, snad by sme sa nejak vedeli domluvit. Tiez ocenim kazdu dobru radu a vopred dakujem!!! Btw, keby niekto vedel este ako sa pripojit z Prahy 3 (Ul. Na chmelnici, rovnobezne s Konevovou, za kolejami VSE smerom na Spojovaci), dajte mi vediet.
PS: Neviem, ci som prispel do spravneho fora, ale dufam.
Diky za reply!
Priznavam, moc sa v tom nevyznam. Kolik by ma to asi vyslo? :p Problem so strechou: Byvam v penzione (akoze kolej... hmmm) a majitel... neviem ci by to toho siel.
na severní straně domu by se dal AP klient umístit na stěnu a k pc zavest UTP kablík vnitřkem. Tam je přímá viditelnost cca 75 metrů vlevo při pohledu z okna, čili bezva. AP se jmenuje LEONET a vlastní ho LEO_Jarov. Je možné se s ním domluvit přez forum.
Na mapě monitoru je ¨vidět bílá charakteristická značka - Full AP.
Jo, ja som mu uz napisal, on mi poradil ziskat tu sadu na mereni. Problem je, ze nemozem nic vrtat, je to penzion. A neviem ako by som to viedol vnitrkem.
Ok, skusim to s nim nejak vyjednat. Ale pripada mi, ze je dobry "obchodnik" a toto pre neho moc lukrativne nebude. Niekde som cital, ze kabel z anteny do PC by nemal byt dlhsi ako 15m. Je to pravda? V mojom pripade by to muselo byt aspon 25m. Vcera som to meral.
může být až 100 metrů bez opakovače. Pozor - dává se tomu přednost před vedením vf kabelu od antény. AP se musí osadit rovnou na místo antény a na tuhle vzdálenost bohatě vyhoví malá tyčková anténka dodaná v balení s AP.
25 m vf kabelu by pak vyžadovalo přiměřenou směrovou anténu na AP a to je už na stěnu nepřijatelné monstrum.(ale i to se vidí)
neboli AccessPoint je přístupový bod a je to vysokofrekvenční zařízení (vysilač,přijimač) , který převede signál WiFi na kabel počítačové sítě. Má dva režimy - jako AP a jako APklient, což by se
tady hodilo. Vybrat se dá takový model, kde je napájení vedené po počítačovém kabelu - třeba 3com. Nahoře ve FAQ byste našel podrobnosti....
Inymi slovami. Za predpokladu, ze mam izbu vzdialenu asi 25m od anteny, ktora je navyse cez chodbu, ako by sa to dalo co najlahsie urobit? S conajmensimi zasahmi do "okolia" (=budovy).
v okolí okna kde je videt na AP, umístit krabici klienta a napájení zajistit třeba od někoho na této straně (a spojit se s ním-to by bylo nejvhodnější). AP se z PC nenapájí.