Na rohu ulic Lipi a Kalvodova je novy AP. Kdo by se chtel pripojit, tak se mi ozvete. APcko je zatim v 1. patre bez jakekoli pridavne anteny, ktera bude casem.
1) Monitor udělám musím veřit že, nekecáš že to jede.
2) Co se týká propojení mezi Jirkou a tebou v nejhorším případě by jste se propojili přes Kyjské AP není to tak bokem.Každopádně pokud se propojíte meyi sebou v HP bude to samozřejmě ideální a lepší.
Zdravím Karel
to all v HP:
Tak jsem drobet predelal moje AP :-) melo by ted byt slyset podstatne dale. (Vymena RG58 za RLA10) podle jednoho mereni se prijmany signal zvedl cca 3x. Prosim proto kazdeho v HP kdo ma tu moznost, aby si na chvilku otocil antenu od komerce :-) a promeril me. AP je slyset s ESSID JIRKAF na 1. kanale.
Predem dekuji za info :-)
to jecnak:
rozsah IP uz mame ... da se to vyhledat tady na foru. Kazdopadne vzhledem k tomu ze uz jsme 2 AP v HP bylo by dobre si IP nejak podelit aby se pak nemuselo po vzajemnem propojeni precislovat.
Dale prosim kazdeho kdo ma zajem se na me pripojit at se ozve. nechci zadne vtupni poplatky nebo neco takoveho (at se to AP vyuzije kdyz uz tu je) pokud nas totiz bude hodne nebude pak problem se slozit na pripojku do CZFREE a netu.
přátelé, začínáme v Klánovicích s CZF,
zatím běží na hornopočernicku AP na kanále č. 1, SSID Klanet.VladaV.CZF s MAC adresou 00:32:4F:2F:A5:2B další AP je na Kanále č. 9 ale pro Vás asi nedosažitelné. Pokud nás uvidíte, máme zájem o propojení do CZF a Vy jste pronás nejblíže.... asi 3km....prosíme o poslechové info na našem threadu.
s pozdravem VladaV
Zdravím do HP.
Ted jsem přijel z Kyjí kde po výměně oken došlo k nekolika změnám. Ta hlavní pro Vás všechny v HP a na Černáku je ta že, v testu svítí směrem na Jirku na 13 kanále vertikálně Andrew 24dB s ESSID: CZFree.kabel-HMNet.linkJiPa.
Ji=Jirka Pa=Pacínek Pokud bude chtít Piki můžem udělat PaPiJi nebo JiPiPA to je celkem jedno důležité je že, se bude moci připojit JirkaF,Piki a Pacínek na černáku. Dal jsem tam zatím GWAP300 OEm D-Link v úterý se přejde na Z-Com 626. Přesto bych uvítal aby, jste časem koupili HWAP tu kartu chci užít na link na Prosek.
Po předběžné domluvě s Raftrem je ochoten se podílet na HWAP spolu s Počernicemi. Já se domluvím s Edorasem a dal bych do toho kabely konektory a Andrew 24dB. Jinak to HWAP protože v Kyjích jsou už 3 Z-Com 626.
Ostrý provoz předpokládám v úterý ve večerních hodinách. Bude spojení pouze na Jarov. HMNet bude v průběhu příštího týdne resp. jakmile Gookin zařídí anténu na střechu. Spoj na Prosek by měl být do konce tohoto roku.
Zdravím Karel
Tak velká omluva zjistili jsme že, na 13 kanále kdosi vysílá v HP. Také za přispění JirkyF.
K tomuto by bylo dobré třeba i zde dát výpisy z netstumblerů ve Vertikální polariyaci od JirkyF, Pacínka, Pikiho a mne. Výsledek by měla být domluva na kanále pro tuto linku. Nyní je tuším na ch8 Vertikálně ESSID: cyf.kabel.HMNet.JiPa
Nyní je to ve stavu doladování kyjeroutru. Došlo k změně na Z-Com 626 a při konfiguraci došlo k pár problémům.
Všechny změny ihned přetlumočím. Link bude na straně Kzjí jako AP ale, pouze pro linky od AP z východního smeru díky Karel
podle poslední informace ted jsem mluvil s raptikem. Ma celý routr doma a pracuje na nem. Kyjeroutr tedy ted je mimo provoz. Předpokládané uvedení do provozu je podle Raptika cca v Pátek ve večerních hodinách.
Všem se omlouvám Zdravím Karel