HW AP používám tp-link 200w a jako klient jsem s ním nikdy neměl žádný problém.
Teď jsem do sítě přidal linuxový router s czf debian distribucí. Když jsem měl router doma v bytě, tak routování (ospf)normálně fungovalo. Dostal jsem se do intranetu i do internetu.
eth1 je moja lan sí? v domě, nahoře v bedně je switch. funguje určitě dobře, protože se po lance dostanu na server, když má ip z rozsahu lan.
eth0 je ip adresa z rozsahu AP, na které jsem připojen. Je tam ta správná sí?ovka, protože správce rozlišuje mac adresy. Z ní vede kablík do HW AP, které je jako klient.
Třeba ted mi internet funguje jen 32 kbit, eth kabel z HW AP jsem dal dal rovnou do své sítovky v bytě. Dostal jsem ip adresu z dhcp. Vše v pořádku. Ale proč to nefunguje s linuxovým routerem ?
takže by to mělo bejt takhle AP - HW AP - eth1 - router - eth0 - lan
Je to dost informací pro troubleshooting ? Děkuju za nápady a podněty.
a) echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
b) dopingnes se z routeru na tvuj hw klient?
c) dopingnes se z routeru na AP, na ktery ses pripojenej?
d) dopingnes se z lokalni site na AP, na ktery ses pripojenej?
e) je ten hw klient asociovanej?
a) jo, echo 1.... je normálně furt zapnutý v setnetu
b) z routeru si hw ap v modu bridge nepingnu. ale když si dám přislušnou ip adresu doma v pc a kabel vyhodím ze switche a dám ho rovnou do hw ap, tak se tam dostanu. i když mi není docela jasný, proč to nejde přes switch. možná dělám nějakou chybku.
c) nedopingnu. to je právě ten problém. když byla v routeru jen jedna sí?ovka, tak to normálně fungovalo. jak jsem tam přidal druhou, tak to blbne. druhou sí?ovku potřebuju na lan v domě. já vím, dalo by se to udělat eth0:1 ale to se mi nějak nezamlouvá.
d) nedopingnu.
e) jo, je asociovanej, signál z hw ap normálně naqladím a dám connect, když chci bejt klient nebo vyplním mac adresu protějšího ap, když chci aby hw ap bylo bridge.
je to určitě nějaká strašně viditelná blbost, proč to nechodí !!! nějaká trapná trivialita.
to je divny, nebylo to spis tak, ze APckar pridal tvoji MACku do seznamu povolenejch? nebo jsi mel neco blbe nastaveny a spravil to reboot? ale ono to je jedno, kdyz to chodi :-)