Takto me to vychazi ze muzu pouzit cokoliv, ale rad bych nasel neco kde nebudu muset vse kompilovat sam, a budu moci vyuzit binarni balicky, jestli jsem vse dobre pochopil, asi jsem vyloucil GENTOO, takze zbyva asi Debian, RedHAT, mozna Slackware ci Mandrake.
Myslim si ze je logicke zustat bud u Debianu ci RedHAT (dostupnost balicku se soft).
Ten procesor je celkem slaby, takze osobne bych vyloucil Redhat/Fedoru - maji sice pekny skripty, ale startovalo by to hodne dlouho. Krome toho predpokladam ne zadny velky disk, takze neco co umi mensi instalaci s relativne sviznym bootovanim - debian nebo slackware. Pokud by slo o dostupnost balicku, tak debian asi bude mit navrch. I kdyz tvoje pozadavky nejsou zas tak originalni, myslim ze vetsina distribuci tyhle veci bude mit.
Myslim si totez, nicmene mam jeste jeden problem, nejede me tam floppy a CD nebootuje, existuje cesta jak instalovat se soucasne RedHat na budouci Debian ?? Nebo sehnat nekde nejakou funkcni floppy ??
Asi budu muset, ale mam problem vedle me jsou same Apple, budu muset nekoho ukecat s PC-ckem, tajne stale doufam ze to pujde nejak zkoulet treba v chroot modu ze stare instalace.
Ber Deb, nainstalit to muzes komplet jinde, linuxu tohle nevadi. Jen konfiguraci bud udelas "popameti" nebo az na lokale.
BTW: Provozuju Gentoo na P100/32MB akorat to samo kompajlim na svym desktopu. Urcite by to slo ocesat, ale protoze misto mam tak mi zabira cca 1GB (komplet vcetne gcc ...).
A jako prvni co udelas vyhod ty NE2k protoze to nejsou sitovky ale nehorazny shit! (tusim to bylo nejake REFERENCNI zapojeni, ktere melo ukazat ze neco muze fungovat s naprostym minimem soucastek okolo chipu a NIKDY TO NEBYLO URCENO K VYROBE, to pouze ziskuchtivi vyrobci ojebali co mohli). Vrele doporucuji starsi karty INTEL, ktere za hubicku prodavaji po bazarech
pokud uz mas s nejakou distribuci zkusenosti, pouzij ji, jinak tam dej neco, co se ti libi. me se libi gentoo, ale jestli mas jenom jeden pouzitelnej kompot, kterej je navic pomalej a ma malej disk, tak mas pravdepodobne smulu :-(, takze asi debian, protoze mam averzi k cemukoliv, co opuziva rpm.
S tim, ze je NE2K smejd plne souhlasim, budou nahrazeny EtherExpressem od Intelu, ktere jsou bezproblemove, jinak mam zalusk skutecne na DEBIAN, zda se me inteligentni volbou at z pohledu moznosti ziskani jakychkoliv balicku, tak i ze je siroka komunita, Gentoo bych na takovem kramu kompiloval tydny, kdezto u standardni distribuce jen predelam jadro a kompilovat budu jen kriticke programy.
Spis nevim jak zacit s tim Debianem misto RedHat co tam je, ten sice bezi, ale mam chut zkusit Debian a navic mam problemy ze RedHat me nedava moc sanci jej promazat, jsem na 500M, teda s tim ze tam jsou pozadovane aplikace, Apache, PHP, MySQL, Samba, Cups, Ghostscript + drivery. Samozrejme gcc a podpora make.
nebylo by jednodussi vytahnout hdd z toho orezavatka, dat ho do nejakyho pocitace, zrusit partitiony, nainstalovat debian, dat do orezavatka, doinstalovat aplikace?
Bylo by to jednodušší, ale mám kolem sebe pouze Apple počítače a PC notebook, který nemohu dost dobře rozebrat a hrát si s tím, snadd ten chroot mod pomůže.