Zdravim,
předem bych chtěl říct, že toho moc o wifi a o elektrotechnice nevim, ale muj financni stav mi nedovoluje kupovat si drahy "originalni" anteny, tak se snažim zpíchnout si to sám doma a u quadu jsem narazil na tenhle problém.
Koupil jsem si v gm n konektor, samicu s panelem, udelal si krabicu, nastrihal plech atd. Z nakyho navodu na netu jsem zjistil, ze jeden "drat" musi bejt pripojenej na ten kolik uprostred konektoru a ten druhej na stineni, ale za boha me nejde nic pripajet na to stineni. Kdyz uz se nahodou stane ze se to tam chvilku udrzi tak to toho staci trochu "cvrnknout" a cin upadne.
Uz jsem dostal par rad a zadna nepomohla. Zkousel jsem to otrit redidlem (odmasti), trochu prejet smirglem a nic nepomohlo.
Jestli se to stínění skládá z alovalu a drátového opletení tak skutečně k tomu alobalu nic nepřipájíš, na dráty to jde připájet snadno, takže teď už je to na tobě.
Sory špatně jsem to pochopil, já jsem se na konekto vybod a připájel to přímo na kabel, jinak prostě kup jinaj konektor a nebo to pořádně prohřej, připájet to půjde jen na Cu;Zn;Sn;Pb(Fe) (a nekteré další) a jejich slitiny.
kalafuna snad není okysličovadlo, podle mně má za vyšší teploty(pájení až hoření) spíš redukční účinky, ale pricip její fukce jsem nikde vysvětlený nenašel.
porid si pajeci kapalinu stoji +- 30kc je to neco jako kyselina ktera se zazere do toho kovu a prudce tam zvysi teplotu. Pevne pak drzi i takove zbesilosti jako dva pozink plechy proti sobe coz bys normalnimi prostredky k sobe nepripajel ani kdyby se po....
vlada-strizkov: Díky moc, tohle vyzkouším. Mimochodem, jak to tak vypadá jestli chci dělat pořádný antény budu muset koupit novou páječku, kolik tak stojí nějaká průměrná?
Myslel jsem si že stínění konektoru nesmí být spojený s tím plechem (myslím že se tomu říká reflektor ), no nic, tak asi může, koneckonců chybama se každej učí.
dj-bobr má pravdu, neregulovaná páječka nebývá drahá. 40W za 90 KČ je výborná koupě, ale já bych se přimlouval za něco silnějšího. Myslím že v OBI jsem viděl 150W asi za 500,-, ale tou cenou si nejsem moc jistý. Když mi vloni při výrobě x-tého trychtýře odešla moje drahá kulma od soudruhů z CCCP (přičemž mě málem zabila), jsem si v bazaru pořídil dvě 100W od soudruhů z ČSSR. Stály 100Kč každá, jednu mám náhradní pro případ že doslouží topné tělísko. Jinak používám ještě klempířskou 350W - při práci s většími kusy plechu je i 100W zoufale málo. Ta 350W ovšem váží asi dvě kila.
S připojením reflektoru na stínění to není úplně jednoznačné, i když taky doporučuju spojit. Propojení symetrických smyček s koaxiálním vedením není tak jako tak úplně košer a je to jeden z důvodů proč u biquadky praktické výsledky zaostávají za hodnotami vypočtenými jednoduchou simulací se zanedbáním způsobu napájení.