Nevim jak si cenis svych dat a sveho soukromi, ale ja bych rozhodne na nejaky WEP nespolehal. Jedině router s firewallem na obou stranach.
Pamatuj, NEPRITEL NASLOUCHA!
Chtěl bych se zeptat jestli by mi někdo poradil, nebo hodit odkaz na to jak využít pásma wifi, tak aby se mě nepřekrývali a nerušili se? Mám 3 AP a docela hodně se mi to navzájem ruší, rozepíšu tady trochu nastavení a polaritu:
54Mbit - vertical polarity 1 kanál
11Mbit - vertical polarity 8 kanál
11Mbit - horizontal polarity 11kanál
Vím že 1 kanál jako takový nestačí a že to AP používá i pásma okolo. Jde mě o to jestli pokud hodím 54ku na 1 kanál, bere část pásma "odnikud" t.j. jestli de pod 2,4Ghz a nebo jestli si to ukrojí za 11 (13) kanálem. Různí lidi mě říkali tu i tu variantu tak nevím čemu mám věřit. Možná se to do tohoto tématu nehodí, ale našel jsem žádné podobné kam to hodit...
kúpil som si s kamošom Asus AP WL-500g a WL-130b chceli by sme sa prepoji? do 300m v nerušenom pasme...
chceli by sme to spravi? čo najlacnejšie, robene antény a lacné káble...
bol by niekto ochoty so mnou o tom komunikova? cez ICQ?
vôbec sa do toho nerozumiem a prijal by som rady aj menej skúsených...
Ahoj! potřeboval bych poradit s nastavením a s komponenty.Mám od poskytovatele 18dB anténu,jejich AP (asi určitě v režimu klient) a potřebuji to připojit do ASUSe WL500b,na který připojím 4 PC ethernetovým kabelem a 2 PC přes WiFi.K ASUSovi dám ant 24dB,na druhou stranu taktéž 24dB,a teď co tam mám dát za AP-to bude pod střechou,cca 7m od antény,k PC to bude cca 20m UTP(ethernetovým?) kabelem.Mohu tam dát Dlink 700AP ???Nebo poraďte něco levného a slušného-ASUS 330??,napájení 220V pod střechou je.A teď to nastavení-provider nebyl schopen nastavit ASUSe,tak aby internet byl na WAN portu a na LAN 1-4 ty 4 PC.Toho nastavování je na ASUSovi docela dost,tak prosím nějakého dobráka ,který by mi s tím pomohl.A je možné aby se všechny PC v této síti viděli??-resp. aby šlo z jednoho PC přenášet data do druhého-to už je asi jedno jestli po drátech nebo vzduchem.V tomto oboru jsem lama-začátečník,tak se na mne nezlobte,člověk se stále učí.Za připadné odpovědi předem děkuji.
mel bych jeden laickej dotaz (s wifi jsem nikdy nepracoval), podporuji bezna "levna" APcka, napr. Edimax 7206APB, D-Link DWL-700AP, takovou funkci, ze by zaroven fungovali jako client, ktery by komunikoval s AP poskytovatele pripojeni, a zaroven jako AP pro 2 pocitace v okruhu do 10 metru? mam doma 2 pocitace, ktery bych chtel pripojit, v notasu mam k dispozici jak integrovanou wifi kartu, tak Nokii D211 a ve stolnim PC je zakladni deska, ktera ma v sobe taky wifi sitovku.