To Jak:
IT IS SIMPLE
Proto píšu "I jako inspirace". Koukni se na tu ceckovou verzi je to dost jednoduchý - tak 12 stran zdrojáku. A můžeš to myslím poměrně jednoduše implementovat do toho promethea někam před výmaz tabulek
Ja si asi budu dělat něco podobného prometheovi ( chybí mi tam to co jsem psal výše... a taky čitelnost (proti gustu žádný dišputát ) )
Jinak klidně napiš tvé zkušenosti s posupem zprovoznění.. (mimochodem kompletní seznam co jsi kde v deb. změnil by taky mohl INSPIROVAT )))) Každá zkušenost dobrá.
Používáš jádro řady 2.4 nebo 2.6 ? Pokud jsi zkoušel není tam nějakej rozdíl v konečném vytížení?
Jenom pro kontrolu se chci zeptat -> když to směruju přes IPTABLES tak potřebuju mít v jádře zapnuto "IP forwarding/gatewaying" ? Není to tam pak zbytečně? A ještě jak by se dalo šikovně zároveň kontrolovat i dvojice IP+MAC adresa aby to o moc nezvýšilo zatížení.
Máš tam nějak nastavený firewall? Předpokládám že asi nezávisle na tomhle(ve zdrojákách jsem nic takovýho nenašel), jestli nemáš nic jsi docela odvaha.
Neposlal by jsi mi na mail třeba výstup z funkčního promethea? ( nebo funkční zdrojáky )
Mailen mám tomfiZAVINÁČvolnyTEČKAcz.
Uf to je otázek
To Jak:
Je nějakej speciální důvod proč používáš 2.4 ?
jadro jsi překompiloval jenom kvůli tomu HTB? Nebo jsi tam i měnil nějaké volby důležité z hlediska sí?ového?
2 all:
Ja teď zkouším hlavně 2.6.9, a co nejvíce ho očistit. Docela by se mi hodilo zároveň dělat z něj balíčky DEB. Nevíte někdo jak se to s vanila jádrem dělá? (make-kpkg mi nějako hlásí neznámý příkaz).
PRometheus je skvely , jenom mi je divne proc neni (alespon o nem nevim) jakym zpusobem omezit stahovace kdyz prekroci limit hned po prekroceni a ne az na druhy den. Zdrojakum jsem atim moc neporozumel takze zatim si to asi neprepisu .
Zajímalo by mě, od koho, kde a za kolik bereš internet. Když si můžeš dovolit sosat sosačům bez omezení ... My v Kutné Hoře máme plné ruce práce vůbec sehnat 2 megabity, natož abychom se dostali pod 20 tisíc (a to ještě bez daně).
2Mb za 20litru je HOODNE BLBA cena. :( mývali sme podobnou linku, nez sme sehnaly za 20litru 10Mb a to i pronajmem pateriho 10GHz spoje na APcko poskytovatele.