ahoj, i kdyz jsem procetl temer cele forum, nenasel jsem reseni pro pristup k web administraci, v pripade, kdy je ovis v modu klient a za nim pripojeny router. tedy, kdyz je treba klonovat mac adresu toho routeru v ovisu. vi nekdo, jak toto vyresit? pokud vypnu klonovani je vse ok, pc zapojena pres lan1/2 dostavaji ip pres dhcp ap, na ktere jsem pripojen. ale pokud tam misto nich pripojim router (pres wan port routeru, kde je nastaveno ip z dhcp), tak pres dhcp nikdy nedostanu ip pro router. pouze v pripade, ze nastavim klonovani mac adresy v ovisu. v tom okamziku ztracim pristup na web administraci. zjistil jsem, ze kdyz odpojim router, tak se na web administraci dostanu pres ip, ktere mam v ovisu fixne nastavene (i s aktivnim mac klonovanim). v okamziku pripojeni routeru, ztracim jeji dostupnost.
jestli se toto nekomu z vas podarilo vyresit, dejte mi prosim vedet. diky. ahoj.
p.s. da se resit pripojeni routeru zpusobem, kdy neni treba zapnout klonovani mac adresy na ovisu?
Tak jsem se konečně dostal k tomu, abych vyzkoušel tento režim místo nefunkčního ad-hoc spoje.
Zdá se, že v režimu AP s WDS je tento spoj plně transparentní a stabilní. Jelo mi to na stole asi 550 KB/sec, APéčka mají původní 192.168.100.0 rozsah, kompl u jednoho a zbytek sítě u druhého kousku běží na jiném rozsahu, jen na serveru je nastaven alias na 192.168.100.xxx, abych se na ty krámy vůbec dostal. Z obou stran jsou vidět správné MAC adresy, ani po 1 GB přetažených dat nebylo žádné zakolísání, rychlost se držela ...
Takže pokud potřebujete p2p spoj, tak si myslím, že toto je jediné rozumné řešení. (ad-hoc se takhle nechová)
Obě AP měla nastavena WDS vždycky na to druhé a taktéž povolenou MAC. Měl jsem zaplé WEP, ale to nehraje roli ...
a šlapalo by to i ve verzi AP poskytovatel intenetu - Ovis klient - WLAN karta? Jak by se to mělo nastavit? Musí být Ovis ve stavu AP nebo se s WLAN spojí i v režimu klient + WDS režim.