jkt
Senior Member
|
konecne reseni djdodo otazky ;-) |
Příspěvek č. 777 |
panove (damy), nechapu, co presne resite:
a) pokud djdodo vyzaduje tezky prachy od klientu za pripojeni, je to od nej fuj, nicmene nevidim duvod, aby se s nim nakladalo jinak nez s czf severni mesto, o.p.s., kterezto v mape stale je a nikomu (ani me) to vubec nevadi.
b) pokud dodovo ap zanesene na czfree.net/mapa neumoznuji:
b.1) pripojeni lidi, co nechteji net, nebo
b.2) routovani jakehokoli trafficu, vcetne tunelu k jinym igw, vcetne czf-only trafficu,
tak tyto body nemaji v mape co delat a mely by byt vymazany.
c) pokud ap na lune (ci jakekoli jine) rusi jine site, ktere jsou tam delsi dobu, musi ho (dle GL od CTU) jeho provozovatel (=djdodo/cznet) prekonfigurovat tak, aby nerusil. i kdyby se mohla protistrana bez problemu prestehovat na jiny kanal a dodo nemoh, ma dodo podle GL smulu, i kdyz by to od protistrany byla svinarna.
d) pokud dodo po spojich zanesenych v mape neroutuje czf provoz (ci provoz od czf k jinym igw realizovany pres tunely), nemaji tytyo spoje v mape co delat a uz vubec je nesmi propagovat do ospf/bgp/whatever (=b.2)
e) pokud dodo od lidi pripojujicich se do jeho infrastruktury zada odber inetu od cznet, nema tato infrastruktura v czf mape co delat. (=b.1, ja jenom, aby to vyniklo)
f) pokud provozovatel AP pripojuje klienty, kteri ("i" je spravne, pac je tam hacek, aby to bylo spisovny) nejsou v mape, je to jen a jen jeho problem. pokud z toho chce simandl vyvozovat nejake akce typu mazani/degradace statutu AP v mape, mel by si to rozmyslet, neb to tneni dobry napad. czf je o svobode, pamatujete?
g) opravdu nechapu, proc je v tomto foru prispevek od djdoda se screenshotama zmoderovanej, resp. dokazu si predstavit, ze sima ma k djdodo nejaky ne moc vrely vztah, ale to prece neni duvod, abych mu vsechno moderoval, ne? nicmene kazdy (vcetne simandla) ma pravo na omyl, predpokladam ale, ze se chyby maji opravovat. (nebo to zmoderoval nekdo jiny? uz vic jak rok rikam, ze se to ma ukazovat...)
h) pokud djdodo routuje czf traffic, nenuti lidem pripojenym k jeho AP brat inet od nej (pozor, default route != vynucovani, neni jeho problem, ze tunely jsou na tom tak, jak jsou), na spojich zanesenych v czf mape poskytuje rozumnou tranzitni konektivitu a i jinak se chova slusne (netvrdim, ze to tak je, situaci v kobylisich/na proseku nezam), nevidim duvod, aby se tu na nej hazela spina (pozor, tahle veta neznamena, ze se na nej spiann hazi, o tom se vyjadrovat zatim nemuzu).