Vsak take rikam "mi pripada stabilnejsi", tj. je to jen subjektivni
pocit, moje poznamka ma spise spise uroven "pokec u kafe" nez
"sofistikovana debata". Zmineny pocit asi vyplyva z toho, ze ty
stroje prece jen byly jednoduzsi. Navic si tam clovek casto
nastavoval sam IRQ, DMA a pod. takze kdyz to nefungovalo, mel to
na triku sam spatnym nastavenim.
K Vasim bodum:
1) napeti - jaka jsou napeti u 386 a 486 netusim
2) chlazeni - 386 i 486 mi tu jedou bez chlazeni :-) - moc netopi
3) pameti - ty dnesni noname pameti jsou _ukrutne_ chybove,
myslim ze drive se vice testovalo, dnes bezny vyrobek otestuje
uzivatel - testuje se zrejme jen vyssi trida znackovych komponent
Tak jsem ted meril rychlost bridgovani na P100 s freesco linux routerem a s jednou ISA a druhou PCI sitovkou te je 500kBps,nic moc.Mezi routerem a jednim kompem to jede asi 1000kBps.Pod win2k s winrote to jelo asi 250kBps
Inet 320kb ty w2k routovaly vcelku bez problemu (pripada mi,ze rychlejsi nez freesco),ale ten bridging rychlosti 250kB byl fakt zlej.Ono tedy tech 500kB na linuxu taky nic moc.
Proc by ty W2k nemely bezet?Vdzyt to ma 64MB RAM,takova masina...
Jenom se bohuzel naplnilo to,co jsi mi sliboval ;-)
Od jisty doby ( a to jsem mel SP3) to najednou zhruba po 10min prestalo routovat,dal jsem tam WR4.2 misto 5ky,ale to zase prestalo fachat asi po 12hod.Proste wokna ;-)). Mimochodem,ty w2k behaly rychleji (myslim pouzivani wokynek a browzdani) nez mandrake 9 s X windows.Asi by chtely vice pameti.Jinak suverene nejrchylesji wokeni system (vcetne x win) je win95. Skoda,ze po 3 mesicich prestal fungovat DHCP client na sitove kabeloveho modemu ;-((
Kdo tu tvrdil,ze 486 uswitchuje treba 5 100Mb sitovek??? Me neuswitchuje (bridge mod ve freescu) ani 2 sitovky 10Mb,a to je to P10 a 64MB
Kdyz uz tu kazdy resi freesco, tak jsem si to stahnul taky, ale jak se na tom da rozchodit XI-626 ? (jestli se vubec da) Me se to podarilo rozchodit akorat se dvema NE2000.
Je to sice trochu off topic,ale neznate nekdo nejakou linuxovou nebo Free BSD distribuci routeru ktery umi:
2 ISA a 2PCI sitovky,ma snadnou konfiguraci (jako astaro nebo smoothwall nebo freesco) a funguje? Freesco mi prestane routit kdyz otevru vice nez asi 10 vetsich stranek (dela to i jinym lidem) a nic jinyho jsem nenasel. Vyzkousel jsem Astaro (neumi ISA),jinak skvelej Smoothwall (umi jen 3 sitovky a ISA navic moc nebeha) a LNX BBC firewall (nema snadnou konfiguraci).Diky moc
souhlasim se ctiradem ... kdybys energii venovanou hledani nejakych klikacich toolsuu, ktere by to za Tebe udelaly, vlozil do nauceni se prikazum ifconfig, iwconfig, iwlist, route a tc, uz je z Tebe linux guru