Jsem uz peknych par mesicu v czele a vim jak to v ni chodi. Pomahal jsem tahat optiku a i jine veci ale tahle diskuze je podle me zcestna. Nechapu jak se nekdo muze vyjadrovat k necemu co vubec nezna a hodnoti to podle par radek textu?
Od prazskyho czfree se asi dost lisime a to hlavne pro to ze u nas jsou uplne jine moznosti. V celym meste je 1 poradnej ISP (nemyslim telekom se svim ADSL, ISDN a jeste v horsim pripade Dial-Upem) takze volba vice provideru pada. Cesta formou sdruzeni je mozna vyvojovy omyl ale zatim to je spis plus nez minus. Na to jak jsme velky tak jsou mezi nody max. 3 wifi hopy. Ted chceme 5Ghz takze nejvic budou 2 wifi hopy. Kazdy se muze dostat z jedne strany czely na druhou pomerne kvalitne. Neni pravda ze vsechna node jsou vlsatnena czelou. A i kdyz jsou tak si ale stale lidi mohou prispet primo na jejich node. At uz je to technologie nebo jen financne, vzdy je tu jista dohoda mezi adminem a cleny jista. Treba ted se chceme slozit na 5Ghz a nikdo nam v tom nebrani, nase situace je ale velice dobra i tak. Mame vlastni peer a pak jednim crusanderovym hopem na dalsi AP, a nakonec 10Ghz do zap kde je na vodojemu taky provider.
Jestli je to ze mame propracovanejsi infrastrukturu nez nektery cloudy tak je to na skodu???
To ze mame jednoho providera protoze jiny s poradnou cenou tu taky vadi???
Bohuzel tento thread lide z CZELY berou jako utok na svou sit, a ne jako snahu vymezit, co je CZF kompatibilni. Vzdyt nejhorsi, co odsud muze vzejit je nazor, ze CZELA neni CZF compatible a to prece pro funkcni rozrustajici se sit na malem meste neni nic, co by ji ohrozovalo.... Ja jsem se svou ucasti v tomhle threadu snazil poukazat spise na sirsi dosah toho, ze CZF nema po vice jak dvou letech existence funkcni deklaraci samy sebe. Deklaraci obecnych zasad platformy, ktera by se prodiskutovala, byla obecne prijata a dalo by se na ni v urcitych chvilich poukazat.
Pro jistotu jeste jednou zopakuju, ze CZELE preju, aby rostla a expandovala aby lidi co ji delaj z ni meli radost.