Uz zas muzu prispivat do fora.... Skvely. tak co mam na srdci. U me v baraku uz je udelany vsechno pro to, alby se rozjel spoj mezi mnou a Vladou. Schazi nam jen udelat bridge na z apecek. uz to u sebe mel capy a nezvad to. tak sme to zkusili s patrikem a asi sme to taky podcenily. neni to takova sranda jak to vypada, takze jestli nekdo umite udelat bridge tak mam prosim pomozte. Zatim
Zkousime to udelat s ovislinkem x?x (vy\stup na 2 sitovy kabely) a asusem x?x. bridge umi jen ovislink tak to bude bridgovat k asusu. na druhou stranu sme dali Planeta wap 4000. zkouseli sme to s Patrikem vsemozne zapojit a nastavit. Nikdo z nas dvou tomo nejak vic nerozumime tak smo to delali podle manualu.
Zdravím, pokusil bych se upřesnit: Ovislink WL1120, ASUS WL330b, a Planet WAP4000.
všechny AP i bridge by měly mít IP adresu ze stejného rozsahu, mezi AP a bridgem musí být křížený kabel a potom již záleží na tom, jak to jednotliví výrobci označují - bridge, Point to point, Point to multipoint apod. Některé chtějí mít MAC protějšku a některé musejí být Master a druhé klient. (je také možné, že to bude na obou stranách chtít stejná zařízení?) Pokusím se pátrat dále a když tak zapojit vnější "poradce". AP VladaV je na reklamaci a nové bude asi v pátek, takže se uvidí!
s pozdravem VladaV
To máš sice pravdu, ale my potřebujeme celý bridge tj
AP1-ethernet- link--wifi--link-ethernet-AP2 a pak na AP3 již pravděpodobně dle Tebe.
Všechny AP umí klienta a bridge také, ale jak je vidět, zatím nebyl úspěch. Ono totiž dle Tvého nákresu nemáme dost signálu a je obava ze zahlcení AP. Jinak se to samo používá a je to funkční!
s pozdravem VladaV
P.S. Tohle je vlastně jakoby propojení dvou nezávislých sítí! Ale u nás je to díky vzdálenosti a útlumu na trase asi jediná možnost.
je opět v provozu od 18 15. AP Klanet.VladaV.CZF je opět na kanále č. 1, s novou MAC adresou 00:30:4F:2F:AF:AC všichni dosavadní uživatelé mají jsou zahrnuti a běží filtrace MAC adres jako bylo dříve. s pozdravem VladaV
zdravím, no retranslace by byla moc fajn, ale nemáme mezi sebou nikoho, kdo by bydlel tak, aby viděl jak na Petra, tak na mne. Takže musíme udělat bridge tj. vlastně propojit obě AP pomocí mostu vytvořeného ze dvou dalších AP v režimu bridge. Znamená to vlastně čisté propojení jakoby dvou sítí. Protože musíme nahnat decibely na anténách (s Petrem na sebe vidíme -99dB) při 10 dB všesměrovkách. Teď máme nainstalovány směrovky 18 dB na obou stranách no a k těm se připojí ty AP v režimu bridge. A ty bridge budou kabelem propojeny s AP. No a máme problém se softwarovým nastavením bridge. Pokud se to povede, budeme mít mezi sebou link nic moc, ale aspoň do doby než najdeme někoho dalšího, který bude vhodně bydlet!! Holt jak jsem již psal, je nás málo a stromů je moc!!
s pozdravem VladaV
To: Tomas.bb sorry, ale asi máš pravdu,
pokud u sebe zprovozním AP se směrovkou na Petra211, může Petr211 mít AP + klienta na mne a je to v zásadě stejné, jen musíme zprovoznit WEP.
Takže sorry a díky za inspiraci, jen mi to trvalo déle. Díky Martine!!
Jen doufám, že to o weekendu zprovozníme.
Jinak INET je objednán a bude asi od 23.12. tr. zatím bez omezení a poplatků! Dám zprávu!
s pozdravem VladaV
Ahoj Patriku,
já doufám, že ano, když ne, pořád mohu u sebe spustit další AP a u Petra 211 dát klienta... uvidíme. Jsem s Petrem domluven na zítra 20.12. Jinak inet bude zprovozněn asi 23.12....doufám.. máme celé svátky na konfiguraci!!! Budeme chytřejší asi v úterý?!?
zatím s pozdravem VladaV
tak uz jte to konecne dali dohromady. akorat mam takovou maloou otazku na vladu, a to proc posledni dobou bezi inet jenom asi 3-5 kb/s, když to ptředtím běhalo uplně normálně kolem těch 250.... hodnoty v netstumbleru se nezmenily..... :-/
No to habakuk taky nevím, ale to může být podmínkami!! u mne jsou také okamžiky, kdy to nechodí jak bych si přál!! Jsem moc daleko!
No a další zatím nemáme s Petrem211 spojení, on mne sice vidí, ale nenakonektuje se!! ani si nepingne.
Mám měřák na antény, takže se uvidí!! Máme ještě fůru práce!!!!!
zatím inet ještě nemám, snad zítra.
s pozdravem VladaV