nejsem, sice zadnej guru, ale podobnou antenu koupili kamosi k sobe na point, je dlouha 60cm a ma 8db(nevim jaky jednodtky presne ale pokud je to u anten dbi tak to bude dbi ) takze tahle nebude >16dbi ani omylem spis tak 11 a to budu muset zavrit obe oci a myslim ze tu urco zareaguje njk guru a rekne ti ze pri takovym zisku jakou se prsi tahle antena , by musela mit 3metry
no právě, a pak si má člověk něco vybrat. Kolik tak ta 15cka může ve skutčnosti mít? Líbí se mi spíš robustností (na první pohled) a montáží. Třeba všesměrovky co nabízí i4 jsou takové nějaké "jednoduché".
Vzhledem k tomu ze se jedna o omni tak nebude mit > 15dBi ani nahodou. Rozhodne ne pri delce 1m. At ziji zavody prodejcu.
Anteny s horizontalni polarizaci moc nejsou protoze se vetsinou pouziva omni.... nejlevnejsi vyroba. Vsesmerovky s horizontalni pol. jsou treba sterbinovky. Navodu najdes dost.
A jeste k tomu rozdilu bastl x koupena. Nikdy sem nezaznamenal podstatny rozdil, kolikrat mi i prizpusobeni vyslo lepe.
LoL,
To s omni sem asi vyjadril spatne. Takze se omlouvam. Pouze vzhledem k nabidce jsou "omni" vsude s vertikalni polarizaci. S horizontalni jsou vetsinou oznacovany jinak. Kdyztak me ignorujte
my sme vyrobily sterbinovku 2x16 slotu,na 1,5km se pripojim s jaginou(hrozna,moje prvni,neverim ze funguje) v celkem zarusenem prostredi v pohode,rychlost sem netestoval,ale strerbinovka je skvela-je postavena lehce ledabyle,trci do ni srouby a jede paradne.