Pokud mate nejake problemy se signalem ze Sherwoodu, muzeme se pokusit s tim neco udelat. Cca od 20.12. do 26.12. bych mel byt v Praze a po Novem roce asi tak do 7.1. Myslim, ze bych mel byt schopny najit si nejaky cas na pokusy s otocenim anteny nebo pripadne i vymenu za jinou (pokud ji nekdo sezene).
Co se tyka Pocernic, chci se s nima spojit uz od te doby, co se nam podarilo dotahnou CZF do Satalic, ale jednoduse neni s kym. Parkrat jsem to resil s JirkouF, ale tam je to beznadejne - za kopcem a panalakama. O nikom jinem nevim. Ohledne viditelnosti na Pacinka jsem dost skepticky, ale muzeme to zkusit zmerit, nejlip asi od Venouska.
Takze jedine dalsi propojovani Satalic vidim na IOJ, coz by asi nemel byt problem, pokud to nekdo zafinancuje (ja uz mam penez v satalickem czf docela dost).
Ahoj
Tak jsem si ještě včera hrál s anténou a signál od "sherwoodu" je alespoň trochu stabilní a slabej, ale dostal jsem přesto přiděleno IP 10.33.21.150 a dopinkal jsem se na 10.33.21.1 což je, jestli se nemýlím, venosek, ale dál už nic . Brána a DNS se mi nastavila buď 129 nebo 1 (už si nevzpomenu).
Jak se dostanu do CZFree popřípadě na internet?
to washeck jsem pro zkusit to natočení pokud si najdeš čas já se přispůsobím
Co se tyka DNS, ja mam nastaveny jablonecka a bratrk. Nekdo psal, ze pro cely nas cloud je doporuceno nastavit jako vychozi DNS jabloneckou. Co se tyka spojeni na Pacinka (Cerny Most), z nove zastavby je to bez sance - je to pres kopec. Myslim si, ze tak maximalne venosek by tam mohl videt (pokud je Pacinek dostatecne vysoko).
Jeste prosba - dejte vedet, az budete zkouset hejbat s antenou na sherwoodu, abych mohl zkontrolovat svuj link na sherwood s novym nastavenim anteny. Diky.
Děkuji, všem upřímně za snahu spojit se i jinudy. Zkusím kontaktovat Buffallobilla jestli by byl ochoten udělat u sebe AP když nic jiného mohl by udělat bezpřekážkový link kamkoliv smerem na Prosek Letnany Radonice. Je to ale, i o tom dát si tam své železo antény jsem schopen nejaké dát pokud by bylo nejhůř. Zdravím a díky Karel
Ahoj
Tak jsem dneska vystrčil 18dB síto a toto jsem chytil :-P
při vert. pol.:
radonice.wz.cz_CzFree_Pr
SNR 21
Sig -79
při hor. pol.:
radoniceAP
SNR 21
Sig. -79
CZFree.Net.sherwood
SNR 27
Sig. -73
David
PS: sestava 18dB síto+konektor N, 15m H155 (10m+5m spojeno konektorem N), karta Minitar MNW2BPCI
pokud to pomůže tak síto je cca 2.5m nad hřebenem (od zemně cca 10m)