Mam problem s UTP kabelem
Delka asi 40m,vedeno sachtou na stupacky.
V pocitaci vykoci sitove pripojeni 100Mb/s
Na AP se rozsviti kontrolka LAN aktivni
AP bylo venku v krabicce
Pri pokusu o ping pres ethernet to napise casovy limit vyprsel,
kdyz odpojim drat tak to napise cilovy hostitel
neni dostupny.ping po bezratu jede
konektorama to nebylo,oba sem vymenil(sroubovakem
misto klestema,ale ty predtim taky fungovaly) a a promeril ty stary,byly v pohode
Nevite nekdo v cem by mohl byt problem? 40m neni tak moc
doma v pokoji mi to jede vklidu,kamosovi se stejnym kabelem
60m po strese taky.
Diky za odpovedi
Jakmile nejde ping tak není správné propojení.
I nově nasazená kostka nemusí "sedět". Je třeba znovu se přesvědčit, že zástrčka plexi kostky pěkně zaklapne, je třeba i kontakty prohlédnout lupou, jestli mají správnou polohu, nekvalitní kleště neumožňují perferktní zatlačení kontaktů.
Důležitý je oranžový a zelený pár vodičů.Zbývající nejsou použity.
Mohou ale být uzemněny na portu karty. Vodivost propojení lze ověřit běžným ohmmetrem se zvukovou kontrolou.
Není-li použit hub/switch, je třeba překřížit páry TX a RX (1-2 a 3-6).
nedavno jsem resil podobny problem divne fungujiciho ethernetu, zjistil jsem, ze puvodni dodavatel nasadil do konektoru draty v poradi BO O BZ Z BM M BH H. Pocitace s kratkymi draty fungovaly normalne, s delsimi (20m) divne a pomalu a ty s temi nejdelsimi draty vubec, ackoliv linky na obou stranach byly normalni.
Spravne zapojeni urcite dohledas na netu.
Dalsi vec je, ze ty konektory zakrimpovat orig. klestema urcite neni k zahozeni
dik moc,smula je ze mi to doslo az po pridelani dalsich konektoru a vyklizeni naradi ze strechy.
Vyresil sem to jinak,dva dratky prestrihnu a prepajim je,nechce se mi delat dalsi konektor. Ma cin naky zvlast velky odpor vuci datum?
Snad se tim muj problem vyresi,vse nasvecuje tomu ze jo
mam jeste dalsi problem,kabel uz se zdal v poho,prosel zatezovym testem ale dnes sem finalne umistil apecko na strechu,vzdy chvili jede ale pak vypadne (vubec ho nepingnu)a musim to HW resetnout.cos je debilni,furt list do vytahovy sachty.
nevim cim by to mohlo byt,sice je to napajeny zatim pres zlodeje,ale to slo i predtim...a AP by melo byt spolehlivy,pisou ze je nonstop (wline4500)
???