již se stalo tradicí, že mám samé špatné zprávy!!
Takže ad 1) odešel AP WAP 4000, který měl jít na Petra.Snad jej mezi svátky vyměmím a asi budu chtít zpátky peníze, je to již potřetí během 9 měsíců stejně jako router.
ad 2) zatím mi nepřišlo heslo na internet, ačkoli říkají do 5 pracovních dnů. asi mají moc práce. Škoda, chtěl jsem to zapnout k vánocům.
Ta o něco lepší zpráva je, že Petr211 má vše v pořádku a jede, byli jsme u něj včera s Jirkou IOJ z Radonic. Pouze byl přehozen OVISLINK jako AP na mne a ASUS jako AP Petr211. Obojí jede s novými MAC adresami tedy AP Klanet.211.czf má adresu 00:11:2F:96:C1:9B na kanále č. 1. V polarizace. No a na směru na mne je AP na kanále č. 4 s H polarizací. Včera jsme si ověřili, že link pojede, vidíme na sebe!
To Habakuk, Michale to závisí na tom, jak se s někým dohodneš, já teď nemohu dát žádnou mašinu do DMZ zóny na AP VladaV. sorry, ale lze si s těmi, kdo jsou na mne připojeni data vyměňovat nebo hrát hry. Rád bych připravil jeden PC jako server, ale teď nejdříve musí běžet sí?.
To všem, přeji hezké svátky no a snad se již konečně dočkáme jak sítě, tak i inetu!
s pozdravem VladaV
Vlada> To je supúer! Jo, vcera sem tvuj link chytal i ja se signalem 17dB:-) Ale ten asus je dost podstatne horsi nez ten ovislink, s ovisem sem mel signal velmi dobry/vynikajici, sila 3/4, kvalita 100*/. , bez vypadku, s tim Asusem je to sila : 1/3, kvalita 3/4 a pravidelny vypadky, signal nizky/dobry...
Ahoj, no nevím co na to odpovědět, abych byl slušný.
Mám ten dojem, jako bych za to mohl já...sorry ale ne!
Za to, že si EUROTEL vymiňuje 5 + 5 dnů na doručení hesla nemohu... a už teď je to navíc, a že nám něco odejde, za to nikdo nemůže, je to asi trest za to, že se nechováme jako jiné komunitní sítě a tím nemáme peníze na náhradní hardware!!!
Asi by to bylo jednodušší, kdybychom vybírali vstupní poplatky, na provoz a na inet.....no možná k tomu budeme donuceni!?! Zatím jen mohu říci, že náhradní spoj bude k dispozici až v lednu. A jestli dostanu do té doby heslo je otázka, ovšem podle EUROTELu mi ho již poslali 16.12.!!
no takže asi začnu sporem za placení...! samá sranda a pokud má někdo zájem, může se připojit a pomoci.....Je jasné, že kdyby se potenciální uživatelé shodli a složili na hardware, alespoň ten záložní, neměli bychom tyto problémy.......
s pozdravem VladaV
Ahoj Patriku,
je to bohužel pravda, budeme se muset domluvit! Jinak s tím signálem u Tebe je to možné, protože ASUS má jen 14.5 dBm oproti Planetu, který měl 18-19dBm a pokud se navíc přidaly ty + a - o 1 dBm, je možné, že nyní má Petr211 o 6dBm nižší signál!!
A tomu by odpovídaly Tvoje hodnoty!! Já jdu zítra pro Ovislink 1120 a dám ho do bridge s tím co je u Petra a uvidíme!! A až se mi vrátí ten Planet z výměny, asi ho dám k Petrovi a ten ASUS stáhnu!!
Jinak dobrá zpráva (výjimečně) ode dnes 18 00 běží Internet na AP Klanet.VladaV.CZF a všichni co jsou zalogovaný mají přístup!! Nevím, co budou dělat výpadky a neaktivita na netu, to se pozná a pokud bude problém, budu muset naučit ženu, jak to spouštět!!
Pokud jsou další zájemci o připojení není problém proti MAC adrese a telefonu, mailu!! Zatím zdarma a uvidíme jak to dlouho vydržím!! (protože až po inetrvenci jsem dostal heslo se 14 denním zpožděním a to samo zaplatím) Tak to ja asi vše s pozdravem VladaV
jak jsem již jednou avizoval, mohu měřit útlum kabelů a PSV antén na wifi a to s velkou přesností a již to nejen u sebe využívám! Takže pokud někdo má problém s tím, že si myslí, že se něco změnilo a chodí mu to hůře, lze se domluvit i třeba na neděli 2.1. já si mezitím dodělám reverzní pigtail abychom to mohli měřit až od karty!!
jinak samo dle dohody s pozdravem VladaV
moc diky za ten net... akorat me sejri ze to jede jeste pomaleji nez moje ISDN.... ale to se už hlt nedá svítit. chce to cas a trpelivost. :-) tak vam preju vesele proziti vanocnich svatku a peknej novej rok.
mrkni se na nastavení a na sílu signálu, zde to jede kolem 13 až 230 kB, což je max., možná že jsi na to koukal v době, když jsem stahoval asi 400 M dat, pokud je to setrvalý stav i teď, je někde chyba....to může být anténou, nastavením apod. nevím
s pozdravem VladaV