Zdravim,
mam nasledujici problem a chtel bych poprosit o nejakou radu pokud ma nekdo zkusenosti.
Jedna se mi o vzdalene ovladani domaciho pocitace (PC1) z meho pracovniho pocitace (PC2). Bohuzel PC1 ani PC2 nemaji verejnou IP adresu, ktera by mi umoznila jednoduse pomoci vnc ovladat PC1 (kazdy za jinou NATkou).
Mam ale moznost pouzit linux server(PC3), ktery vlastni verejnou IP adresu, bohuzel vsak v teto oblasti nemam zadne zkusenosti, tak pokud nekdo vi jak za pomoci toho pocitace s verejnou adresou propojit ty dva prvni, byl bych velmi vdecny.
K UltraVNC jsem myslim videl nejaky repeater.exe ktery by mohl mozna neco podobneho resit. Osobne to nepotrebuju tak nevim. Pouzivam UltraVNC a to sice tak ze mam jeden portforward pro jeden stroj a pro jiny zase SSH tunel ale ne local ale remote.
BTW potrebuju jeden SSH tunel Wokna-Linux udrzovat v provozu, protoze nemam cas na/nepotrebuju nejaky VPN. Pouzivam pod tema woknama plink coz je cmd verze putty, ale kdyz mi spadne spojeni, spadne tunel, jak to resit? Ted to resim tak ze nechavam ten stroj v noci automaticky restartovat, ale potreboval bych bud neco jako plink co to pozna, nebo neco externiho co mi pohlida tu cmdlajnu.
Myslim ze staci nenechavat po startu spoustet service helper (myslim ze nejak vncserver -helper se to spousti) ale jen sluzbu. Pokud to nemas jako sluzbu tak je to potreba tak dat.
Alespon teda u UltraVNC, ja zase objevoval proc tam neni.
No IMHO se to spousti po startu nejakym zpusobem. To znamena asi registry. Ja nerikam ze to tak opravdu je, ale ze myslim ze to tak je. Pac sluzba myslim neni schopna vnutit do traye ikonu. Ovsem je taky mozny, ze ta ikona po startu neni, ale kdyz se pripojis, udela se a nezmizi. Ale fakt nevim
Nechci se s tebou hadat, ale vo internetu tam neni ani slovo. A verejnou IP muzou mit i stroje nekde za NATem v privatni siti.
Jeste jednu radu: i technici by meli umet cesky, nejenom aby psali bez chyb, ale jak se ukazuje, nekteri uz ani neumeji cist, pripadne psanemu textu nerozumi.