Dzavy
Junior Member
|
Web servery za NAT |
Příspěvek č. 1 |
Určitě už vás napadlo, jak zpřístupnit zvenku webservery uvnitř vaší sítě schované za NAT bez krkolomného přistupování přes různé porty.
Chtěl jsem se o něco takového pokusit a tady je moje teorie:
Na routeru s veřejnou adresou může běžet cokoliv, na jednom blíže nespecifikovaném portu poběží jakýsi "proxy", který zde popíšu. Zvenku bude namapován port 80 na port, kde běží tento proxy, takže zárověň může na routeru běžet webserver na standartním portu 80.
V praxi to bude vypadat tak, že se klient zvenka připojí k tomuto proxy, ten otevře hlavičku HTTP a přečte tag Host. Použije např. konfigurační soubor v tomto tvaru:
<host>:<lokální_IP>:<port>,
kde vyhledá vnitřní adresu náležící tagu Host, vytvoří socket na tento webserver a zprostředkuje spojení.
Všechno by mělo fungovat rychle a transparentně, způspb navazování spojení uvnitř sítě zůstane zachován.
No, začal jsem to psát (v pascalu), ale zasekl jsem se u HTTP tagu Keep-Alive, který prostě zatím nedokážu správně obsloužit.
Určitě to už někoho také napadlo a nejspíše to i někdo napsal. Vzhledem k antiwidlousovským náladám nečekám exáč, ale stačil by mi odkaz na src v céčku, perlu nebo třeba javě.
Tak dejte vědět, co jste našli nebo co vás napadlo...
|