Narazil jsem na dosti zvláštní problém s XI-626. Měl jsem desku s procesorem k6-2/300 a koupil jsemsi k6-2/500. Když jsem nainstaloval nový procesor, XI-626 se mi po startu systému (W2K) přestala asociovat s AP. Netstumbler ovšem AP normálně chytal. Když jsem snížil taktování procesoru na 450, vše opět začalo fungovat normálně. Zajímavým sidefektem je, že dřív mi NetStumbler nidky nezobrazoval ESSID mého AP, když mám nastoveno 500mhz, tak ho ale zobrazuje (ale karta se neasociuje). Může někdo poradit, čím může být tento kuriozní problem způsoben?
Prosim o radu, mam cekat problemy s XI-626 v AP modu (hostap) a oproti ni klient DWL-122 (Dlink) ??? A prosim o radu potrebuji neco proti 626-ce do PCMCIA pod Windows, poradte neco rozumneho, diky predem.
narazil jsem na stejný problém už u druhé karty xi626.
Koupím novou kartu, dám ji do počítače, připojím se na AP, ale jedu stále rychlostí 2Mbit.
iwconfig wlan0 rate any nepomáhá (ani jiná hodnota)
Zkusil jsem (náhodou - ze zoufalství) ve win v nastavení sítě - vlastnosti - v parametru pro rychlost znovu vybrat ANY - OK
a karta se rozjela na 11 Mbitech.
Netušíte někdo, co je to za vlastnost? jak se této vlastnosti zbavit v Linuxu (zatím jsem ji do linuxu nevracel, nevímco tam udělá)
SEtkal se tímto chováním někdo?
díky
kernel 2.6.7
hostap 2.4 a 2.6 (skusal som oba)
athlon 2ghz, nforce2 chipset
firewall a qos na pokusy vypnute
3x 626 v AP mode
ked taham data ci uz cez ine AP, ethernet alebo aj lokalne na router od nejakeho wireless klienta, tak napr. pri 550kB/s to zozerie 50% CPU a poda TOPu je to vsetko v SI (co su asi software interupts)
ked klienti sosaju z APcka, tak je zataz minimalna.
3 APcka mi takto s prehladom zabiju 100% CPU
co s tym?
ma niekto podobny problem? na akom HW (lebo mam pocit ze na p3 mi to nerobilo)
2ghz ma preto ze tam bezi dost vela aplikacii, okrem ineho herne servery, webservery atd.
jedna karta sama o sebe zabije v pohode okolo 50% ked klient na to APcko posiela 550kB/s dat. No a ked na vsetky 3 Apcka prichadzaju data, tak vsetky aplikacie stoja nakolko vsetok cpu zerie system.
Skusal som to aj na druhom routri kde som mal len grafiku, jednu 626 a jednu ethernetku. 35% zataz CPU na polozke system som tam nemal problem spravit ked som na to APcko tlacil data.
nahradu chcem 802.11b kedze mam vela takych klientov a sucasne taku, co
1) nebude zrat cpu
2) da sa vypat bridzovanie medzi klientami
3) merat signal klientov v dB
dalej by potesili v tomto poradi
a) regulacia vykonu
b) spulupraca s kismet-om
c) skryt essid (aj ked je to uz skoro zbytocne, ale proti lamam stale dobre)
d) wpa, wep pre kazdeho usera iny
nevadilo by mi ani keby to je nejake klasicke ethernetove APcko, avsak dako nepoznam take co splna aspon prve 3 body a nie je to cisco za 20 papierov, ktore sa v praxy aj tak spravalo horsie ako 626.
snazim se jiz od prazdnin nakonfigurovat moje AP tak, aby bylo vse podle CTU. Na strane wlan0, kterou pouzivam na pripojeni k jinemu AP mam 24 dB sito, je to nastaveno podle prispevku od DEU na zacatku tohoto vlakna. Vse je nastaveno, aby vysledny soucet byl 10 (teda karta 24 - 2 konektory - 0.75 kabel (zatim nemam bleskojistku, ale do jara bude) celkem 21.25 karta je nastavena na 56 , tedy dle tohoto vlakna -12 celkem tedy +-10 a soucasne to jede 11 Mbit . Predpokladam, ze je to v poradku. Wlan1 je jako AP, mam pouzitou antenu vsesmerovou 12 dB a pokud ji nastavim na soucet 10 nechytnu signal skoro nikde (maximalne na NB kartu 325 , ktera je nastavena na 130 - plny vykon tak do 200 M. Kdyz jsem delal pokusy, dal jsem na strechu HW AP , ktere ma tu 2 dB antenu a chytal jsem signal snad 350 m a i v dome pod strechou, pri tom souctu 10 nechytim pod strechou nic). Pokud nastavim wlan1 na vykon rekneme 190 , tedy dohromady 16 dB, chytam signal dobre.
Mohl by jste mi, prosim nekdo poradit, hlavne s tim wlan1 - AP ? rad bych , aby to chodilo, ale soucasne bych nerad dostal pokutu 50 000 kc, takze ne radu nastav tam 130, pojede to dobre.
Za eventuelni odpovedi moc dik, v nastavovani Linuxu a PC se celkem vyznam, v tomhle moc ne.