Mam takovej kuriozni dotaz. Pred tejdnem jsem nekde u kacerova, jak jsem tak zvyklej cestou z nudy koukat po antenach, videl zajimavej ukaz. Parabolu sito v polarizaci "na sikmo" , tedy pul horizontal, pul vertikal - abych to nejak popsal ;-)))
Omlouvam ted svoji neznalost, ale je tohle normalni a ziska se tim neco nebo je to proste nejakej kuriozni nesmysl? :-))
predem diky za odpovedi
Phil
tak když pomineme, že je to chabou montáží a po vichřici, tak lze montáží 45 stupňů získat příjem jak vodorovné tak i svislé polarizace signálu. Je to samozřejmě se ztrátou, ale není velká a pro blízké signály to ujde. Další možností je nutnost polohy kvůli využití odrazu pro vlastní spojení.
mne, kdyz jsem to videl, napdlo napr. jestli neni mozny touhle mezi-polarizaci eliminovat ruseni na vertikalni i horizontalni, ale to mi pripada, ze by melo mit spis opacnej efekt :-)
Podle me se takhle instalovaly MMSD sita (2,4 GHz - vysílání kabelový televize), pásmo který ČTU v roce 2001 zrusilo. Na Zizkove je takovejhle "krivejch" anten videt spousty.