Zdravím.
doufám, že jsem Ti Vláďo pomohl, kdyby ne, bude chyba opět v Planetu. Úplně nejlepří by to bylo dá to 1 , nebo 2. 100Mps swiche bez toho routeru. Pak když si 1 bude s druhým tahat film, půjde to přez 100M sí?-swich a net Ti to nezboří.Bude to Jako velké koryto řeky napájené 2 potoky.
Držím palce 73 !!
PS: mohl ,prosím, rozbočovač na 2 antény zapůčit/vyrobit. Viděl bych to na Únor.
Ahoj Jirko,
tak jak to popisujes to ted mame zapojeny a funguje to nadherne, ale problem nebyl v tomhle, meli jsme ten planet zarazeny WANem smerem do internetu a zjistili sme, ze kdyz se pres nej zaclo komunikovat, tak ten Planet vyhynul. Ted je tam zapojeny jen jako smer na dalsi node, takze je v nem zapojena jen LAN a WLAN a jede suprove, test prenosu filmu, trval 22 minut coz pri 700MB odpovida cca 8mbitum, jestli me ma matematicka hlava nesali
Jinak dekuji moc, ze jsi Vladovi predal informace jak to postavit na bridgech, protoze ja bych se pravdepodobne doted moril s routerama
diky
Obecne to lze shrnout takto:
1) dohodli sme se na zpusobu jakym se budou pripojovat novacci a na cenove politice (blizsi informace sdelim na nize uvedenych kontaktech)
2) vnitrni pravidla a stanovy site (komunity)
3) zalozime sdruzeni (budeme pravne kryti a budeme mit vetsi silu slova)
4) probrali jsme dalsi zpusob a smer rozsirovani site (vazne to na penezich)
5) oficielni spusteni site urceno na 1.2.2005
6) zorganizovani srazu vsech pripadnych zajemcu o pripojeni do site (bude upresneno)
7) do data spusteni je sit volne k dispozici i s pristupem na internet (neni garantovano a nebude!!!)
8) kdo se chce pripojit necht mi napise, sdelim vsechny potrebne informace pro pripojeni a provedu registraci na nasem routeru
ohledne SMTP se na to jeste mrknu (nebyl jsem ted par dni v siti online, nesu si domu v batohu novou wifi ke mne, jeste sezenu switch a budu moci byt trvale online a zacnu pracovat na serveru)
kontakty na me: TEL 776 171 994 (18-22hodina), ICQ 120268957
Ještě k upřesnění a dokreslení,
všechny tyto věci kromě připojení jsou již nad rámec tohoto threadu a budeme je muset řešit někde jinde, abychom nebyli moderováni. Dnes jsem se ještě snažil napsat článek pro naši drbnu a zítra jej pošlu na CAPYho, PEPRa, Petra211, abychom jej spojenými silami dali do vyhovující formy!
Ještě k připojení k inetu...připojení není stálé a garantované, je to asi jako s GPRS...občas se to úplně zastaví. Jinak ale zase běží OK. Berme to tak, že garantované připojení stojí mnohonásobně více a to ani ne tak rychlé! Je to otázka toho, kolik lidí bude naše sí? mít a kolik budou ochotni zaplatit....Jako vždy vše je o penězích.
s pozdravem VladaV
prislo se na to, ze kdyz vypadne net (ne ze nas odpoji wifi-jet), tak se staci odhlasit z wi-fi site (nebo resetovat comp) a spojeni do internetu se obnovi. Funguje to me i goofimu.
Pouze bych dodal, že po svých zkušenostech s registrací, protože nejsem úplně "IN" kontrola Vaší registrace je dle předlohy - pozor na velká a malá písmena!
s pozdravem VladaV
Přátelé, dnes jsem konzultoval s IOJ a vzešla tato myšlenka.
Je možnost ode mne propoj na NCX Zápy na 10k. Hor. a tím i propoj do CZF popřípadě i na Inet. pokusím se s dopomocí zrealizovat toto připojení během jara. Bohužel jiný propoj na CZF není možný, protože na H. Počernice sice "vidím", ale na oblast, kde nejsou AP CZF. Tento propoj budu realizovat za své a uvidíme jestli to vyjde! S pozdravem VladaV