uf...to abych dokonfil ten router pro spodek Vinore na Radonice. jenze jsem v prdeli. jeden problem za druhym, ta masina je silene stara. potom co jsem si uzil s diskama (BIOS je ukazuje spatne, nastesti si linux poradil), tak ted prozmenu nevidim ISA karty. pritom je podporuje BIOS. jedinny co by to mohlo byt je chybejici modul v jadre. takze mi dnes prejte hodne stesti, zdravi a lasky, protoze jej budu potrebovat - kompilace kernelu na 233mhz se dost casove prodrazi...
No FreeBSD sux.... navic v nem vubec neumim. Takze nic.
Distribuovany kompilovani neni mozne, jelikoz mi otec vcera zrusil 2GHz masinu, resp linx na ni (odmazal mi z widli partitionu root fs), coz je fakt na
V Po to budu davat zase do kopy
</flame>
zbyva toho dost jeste doladit...ale jako zkusebni rezim to staci
washeck: se domluv s IOJem na spojeni. ja udelam vse proto, abych to udrzel pri zivote. problemem bude docela razantni shapovani a limitace ze strany Radonic. ioj po me chtel omezeni a blokaci vsech portu krom 80 a 22, coz je prakticky nemozna vec.
Aha, to je pro me uplna novinka. Momentalne investuju nejaky penize do toho spoje a to s automatickyn predpokladem, ze jde o czf linku v souladu s ustavou - tedy vcetne volneho tranzitu. Sice chci brat z Radonic i internet (pokud mi budou vyhovovat podminky), ale primarne mi jde o spojeni s Vinori a uzavreni okruhu obecne. Musim se na to IOJe zeptat.
no dnes mas moznost, je sraz ve Vinori. jako ja tohle iojovi rikal, odmital se se mnou bavit...prej bud zabloknu vse krom 22 a 80, nebo bere antenu a odpojuje nas. kdyz jsem mu vysvetlil ze porty pro quaggu (ospf a zebra) otevreny byt prost emusi, a dalsi "kecaci" site proste blokovat nebudu, vynutil si aspon DC, a rekl ze nas shapuje na 50KB/s - faktem je, ze vic jak 60KB/s z toho nevymacknu. v dobe zprovozneni to litalo az 200KB/s, tak nevim