Skusil som v klient mode podobne zariadenie ako je 1120AP s rovnakym hardverom a chova sa ako transparentny bridge - t.j. vidiet za nim vsetky vlastne macadresy pripojenych zariadeni zo strany AP. Je to dobra sprava, lebo to znamena ze firmware zo spravnym realtek drajverom existuje. Budem to este testovat a sledovat akym sposobom sa asociuju zariadenia na AP.
NOD s konektivitou na něj bezdrátově ovis AP client od něj kabelem ovis AP (vysílač) na vysílač další ovis AP client
a dál už jen počítač připojený kabelem. Funguje sí?, na NODu
je nastaveno DHCP takže přidělí IP adresu a frčí i internet.
tak to jsem špatně pochopil, takže řešíte stejný problém jako já
taky jsem potřeboval tímto spůsobem nesdílet konektivitu
do czfree. A to nefunguje jen s těmi ovislinky, nebo to nejede
ani když použiju jiná Apčka? Přemýšlel jsem, že bych zkusil
nějakou alfu 201, ale nerad bych dopadl podobně jako s těma
ovisama.
Kdyz tam flaknes Lukicuv FW tak je z toho plnohodnotnej router, zadnej bridge mode... a pak to uz jede korektne. Defaultni FW ruzne zahazuje ARP pozadavky atd.....
kazdopadne kdyz proctes tech nekolik tisic prispevku tak to nekde najdes ale to je dost nerealny
Ovislink 1120 s Lukic FW v režimu Infrastructure Client.
Lze zjistit přes telnet (př. SNMP) kvalitu signálu ?
(zkoušel jsem hledat v /prc/rtl8180 ale marně...)
Funguje vam DHCP klient v Ovisovi? Mam ho jako klienta a chci,
aby svou IP nastavil dle DHCP serveru, ktery bezi na ASUS WL-500b APcku. Na APcku vidim v logu DHCP Leases, ze si adresu sosnul. Ve skutecnosti se ale nemuzu na tuto adresu (na jeho web server) dostat. Nereaguje ani na ping a neslysi ani na default adrese 192.168.100.252. Nezbyva nez ho vzdy resetnout do default. PC, ktere je do Ovise pripojene normalne IP z Asuse sosa a nastavi se podle MAC adresy, neni ani treba nastavovat DHCP Relay v Ovisovi.
FW mam 3.00I