Nemam to vyzkousene, protoze pripojuju jen vlastni NTB. Ale muzes nastavovat váhu (=prioritu) jednotlivým IP adresam a protokolum, takze to nemusí být rovnomerne. A samozrejme muzes pro kazdou IP povolit jiny bandwith.
nastavit jde jak zdroj, tak destinace (tedy predpokladam kdo nebo odkud sosá)
nejdriv koukni kdo kam saha a cim to zahlcuje. Zkus nastavit P2P na nejnizsi prioritu, to by mohlo pomoct
tak maka to celkem pekne ale mam dalsi problem (mozna to neni problem mzna to tak ma byt) router bezi 1 den ma download a upload 1069798/3383483 packetu (855.09 MB/268.75 MB) a ja tam 123439 kolizi ma to tak byt nebo je neco spatne??
Pomuze mi nekdo s nastavenim omezeni klientu mame sit kde je rozsah od 192.168.123.100 do 192.168.123.120 a potreboval bych povolit net jen pro urcite ip a jejich mac adresy, zkousel jsem captive portal ale nic, nevite nekdo kde delam chybu. Potreboval bych to co nejdriv, hlavne z duvodu tho aby se ti, co tam nemaji co delat nedostali. Mame pripojeni k inetu par hodin a tak se to snazim zabezpecit. diky moc.
mam dalsi problemy :
1)jde sledovat trafic kazdeho ip zvlast? zkousel sem snmp ale program prtg ukazuje jen celkovy trafic a nikde jsem nenasel nic pro konkretni ip.
2)mame agregovanou linku.ta bude vyuzivana predevsim pro hrani po netu de mi o to aby se to nastavilo tak ze hrace nebudou zpomalovat klikaci a klikace zase nebudou zpomalovat sosaci.procte aby hrac mel porad nejnizsi ping ,klikac kliknul a hned videl a zbytek by se dal sosakum.opravdu jsem jeste porad nepochopil trafic shaper i kdyz uz jsem to tu procital nekolikrat ale porad to nechapu sem v tom jeste lama.
jde tam vubec ta agragovana lika nak rozume delit??