Zdravim,
doslechl jsem se ze je uzavrena nejaka dohoda mezi vysokou skolou a CZFREE o bezplatnem pristupu na net. Podle teto dohody maji clenove CZFREE bezplatne (nebo za nizkou cenu) poskytnout pristup do netu (komu?).
Myslim ze to neni o tom od koho tu konektivitu berete, ale o tom komu tu konektivitu davate. Pokud ta skola ma byt zaclenena do projektu III MSTV ci jak se tvz. INDOS oficialne jmenuje, tak by to problem byl protoze do Indose se nesmi nikdo dalsi pripojit a nikdo nesmi zasahovat do vybaveni aby se mohli pripojit i pres nekoho dalsiho. Proste mimo generalniho dodavatele na to nesmi nikdo hrabnout, protoze to ani neni te skoly. Pokud ma skola svoje pocitace (treba krome indosovych nejake predchozi), tak to potom mozne je celkem bez problemu. Nejsem teda zapojenej nejak do projektu takze tohle jsem nekde vycetl a pochopil, nemusi to byt uplne spravne, i kdyz mam za to ze to spravne je.
Cesnet... No kdyz jsem zacinali tak jsem se dozvedel,ze tady u nas v Rakovniku ma pripojny bod spolecnost CESNET. Po vymene asi 2 rozsahlych emailu mi bylo jasne ,ze pokud nase sit neprispeje k rozvoji jejich akademicke sítě nemáme moznost od nich zadneho pripojeni.Pokud nejste firma ktera je schopna garantovaně propojit skolni site a cesnet tak neni sance.
No zkusenosti jsou k nezaplaceni dnes uz vim ze tu mame pripoj do NETU o moznosti 10 Mbit i víc tak uz jsem v pohodě. Nikde to nebylo oficialně tehdy psano vse si clovek musel sam zjistit a vycist. ICQ 69075293.
No jak rikam dnes uz to je Of Topic,ale na Lupe dokonce byl Cesnet jako poskytovatel pripojeni v Rakovniku.Dnes tam jiz neni pravda. A taky je pravda ze tady vede mnoho jak optickych kabelu tak i spoju na profi vzduchem ,ale zjistit komu patri neni jen tak. Docela mi stve jedna nejmenovana firma,ze si blizko jejich 10 Ghz prevadece ohranicila pasmo v okruhu 500 m kde nesmí být zadny vysilac na jakemkoliv pasmu. Presne za urovni 500 m uz neni viditelnost.... Ale to jsem si jen postezoval.