Nazdar sitari ,
diky Johance jsem se dozvedel o fajn veci jmene CZfree.net, tak hned pisu, ze mam zajem. Nevim, jestli do toho pujdu hned, protoze tu nejspis od leta rok nebudu, ale rozhodne vas hodlam podporit. Jsem v podnajmu v Mimonsky 629/15, 4.patro. Podle vseho bych mel dobre videt na Simu, zkouknu to jeste pres den. Na MONITOR jsem pridal puntik (kuba.konas).
Skoda, ze jsem nestih' sraz 19.
Jestli je mozne v ramci zitrejsi (vlastne uz mozna dnesni ) akce zkusit prijem i u nas, at je to pri jednom, budu rad. Dejte mi kdyztak please vedet, kdy to planujete. Diky
Ahoj lidi,
následující řádky berte jako povzbuzení.
o víkendu jsem v sobotu byl u jakub-home a Rman a u obou je signál. Obecně se dá říct že u každého z vás je signál. Když se kouknete na mapku o pár příspěvků dřív, tak uvidíte, že je nás tolik, že každý někoho vidí.
Chápu že lepší je si to nejdřív zkusit a pak si teprve kartu koupit. Sice to je větší risk a nejistota ale vyplatí se to.
Když budeme všichni čekat až to někdo zařídí za nás, tak se nedočkáme.
Když si tedy pořídíte kartu (doporučuju xi626) tak věci jen urychlíte. Stejně si jí jednou koupíte. Teď je spíš problém jí sehnat, protože jsou hned rozebrané. Teď v pátek 18.11. přišla poslední várka a je fuč no a další přijde 5.12.
Kdyby se nakrásně stalo, že vás wifi omrzí a budete chtít kartu prodat tak zájemců bude vždycky dost a dost.
2 Johanka >>
Virid tem tvejm druzstevnikum tohle:
Myslim ze spojeni Orgj <> JA je dost nadejny (ze strechy me bude mit jako na dlani) takze pokud se spojis s nim tak mas net !
Jeste mi to dost kolisa, ale na dobrejch hodnotach ( 25 - 60 /92 ) , coz se podle me da spravit, ale nevim moc jak. Fak bych rad od sebe po optice az k netu, ty mirkovlny me uz fakt SEROU!
Doufam ze uz nekdo zacne vyrabet opt. pojitka ve vetsim meritku, aby se to poradne rozsirilo...
Na jakou vzdalenost si myslis ze to prakticky bude fungovat???
2 Johanka: klídek je to jen otázka času (a peněz) kdy budeš zasí?ovaná
2 all: teď píšu z nódu jablonecká. Je to skoro nepoužitelný ale jede to. Signál mám z Jarova ale "trochu" mi stíní panelák ve Vysočanské, takže o "problémech s kolísajícím spojením kolem 40/92", které popisuje Kozel, si můžu nechat zdát Link quality se mi mrcasí kolem 4 až 6/92 a pingy
64 bytes from jarov (10.10.87.130): icmp_seq=2309 ttl=63 time=4.91 ms
64 bytes from jarov (10.10.87.130): icmp_seq=2310 ttl=63 time=245 ms
64 bytes from jarov (10.10.87.130): icmp_seq=2311 ttl=63 time=4.95 ms
64 bytes from jarov (10.10.87.130): icmp_seq=2312 ttl=63 time=6.87 ms
64 bytes from jarov (10.10.87.130): icmp_seq=2313 ttl=63 time=6.77 ms
64 bytes from jarov (10.10.87.130): icmp_seq=2314 ttl=63 time=7.03 ms
64 bytes from jarov (10.10.87.130): icmp_seq=2315 ttl=63 time=204 ms
64 bytes from jarov (10.10.87.130): icmp_seq=2316 ttl=63 time=7.79 ms
64 bytes from jarov (10.10.87.130): icmp_seq=2317 ttl=63 time=5.70 ms
64 bytes from jarov (10.10.87.130): icmp_seq=2318 ttl=63 time=4.85 ms
64 bytes from jarov (10.10.87.130): icmp_seq=2319 ttl=63 time=4.66 ms
64 bytes from jarov (10.10.87.130): icmp_seq=2320 ttl=63 time=4.65 ms
ha ha a teď mi spadnul router, takže nejsem "chvilku" připojený No a zase to jede a dokonce jedu irq a icq zároveň
Na Proseku je tedy připojený Kozel a já. Já dost mizerně... Ale přece.
no on ten s88-palmovka je vlastne taky muj, takze supr. Tu antenu jsem presunul tam a muzete vesele jet. Na palmovku se bude pripojovat i tomcat, takze se na antenu slozite spolecne ...
Tak supr.
Kde je ten plan infrastruktury v kterem chybi moje nody ? Na nic jsem nikde nenarazil ...
No myslel sem ze bysme tam chodili do pokracovacek
Ale uz nevim ci strecha to je...
Net mi tedka de naprosto tragicky (desne to laguje a de to pomalu), nevim, jestli to je spojem krynn<>ujezd nebo necim jinym, ale je to neunosny na normalni pouzivani. Jeslti se nam to nepovede spravit tak prechazim na Infonet (AP mam asi 50m od baraku , pac tohle je horsi nez pres analog modem...
No je to mikrovlna sit, ceny presne nevim, ale chtej asi 800 za sdilenou 256kbps linku (sdilena 4 nebo 5 lidma - muzou bejt kdekoliv, rozhazeny). Rikal ze statisticky je vytizeno v jednom okamziku 30% linky (dlouhoodoba statistika). O konkretnmich cenach se s nim jeste budu bavit, zeptam se jestliby treba nedali 1Mb pro prosek za naky rozumny penize. Jejich AP je asi 50m od myho baraku a miri PRESNE na me.
Podle toho co sem se dozvedel, tak sou dva faktory, ktery mi kurvej stabilitu a rychlost pripojeni k inetu:
- dementni antena na palmovce, ktera chyta vsechny mikrovlny trouby z celejch dablic
- stale jeste ( to vyresi asi jenom ronja ) problemovej spoj andel <> ujezd
No proste bych obecne rek, ze par Ronj by z czfree udelalo funkcni zalezitost
Reseni je nasnade: misto dementni anteny narvat na palmovku tri normalni (ouzkouhly) - alp ma dokonce i rozbocovac takze by se jenom koupily anteny. No a na andel narvat ronju pokud to de (jak snadne, nevali se vam naka zbytecna doma ve sklepe? )