Na Node Yenik se nemomohu zalogovat, tak to píši sem. Zdá se že je v komatu. Oproti předcházejícím dnům, kdy vypadával signál to včera večer a dnes ráno vypadalo, že signál trvale není a jen občas na pár vteřin se objeví a zase zmizí. Zkrátka nedá se používat. Nebylo by možné se připojit na node Kabel, který mám v místě druhý nejsilnější? Mám předplacenou konektivitu do Internetu u Connectin ale je mi to houby platné. Může mi dát někdo informaci?
Díky Šmíd
Co se týká Yenika. jako náhradu kabel není problém ale, ne do tohoto linku mohu otočit anténou linku Kabel.Pacínek ch7 vertikálně který zatím stále není připojen a vidím to spíše na spoj přes Lázna-západ.
dále bude změna na routru Kabel bude se hýbat strojem blíže k oknu důvodem je příprava na rádio ve vyšším kmitočtu.
Zdravím Karel
Díky moc za změny na routeru Yenik o kterých jsem se dočetl na connected/czf/forum...router yenik. Protože se tam ale nemohu zalogovat píši opět sem. Rozhodně se situace zlepšila proti posledním dnům, ale úplně to neběží jako třeba v minulém roce. Občas se signál ztratí, ale na pár sec. a opět to rychle naběhne. Ještě jednou díky Simovi a Masterovi.
Díky též Karlu Filipovi za rychlou reakci a nabídku, kterou teď nebudu snad potřebovat.
Zdraví Šmíd
P.S.Než jsem to napsal, tak se to několikrát dostalo do stavu Not Connected, asi to bude potřebovat ještě nějaké úpravy.
Link Kabel-Bratrk byl a je planovany jako paterni link. Je to jediny CZfree spoj mezi Letnany, a cloudu Repkova Pole do CZFree. Z tohoto duvodu neplanuji pripojovat jakekoliv dalsi klienty na AP kabel ( "CZFree.Net.kabel" ).
Je treba v prvni rade poresti toho Yenika.
bk
Po výměně HW to vypadalo nadějně, ale opět je to jako před tím. Není problém v nějaké nevhodné regulaci výkonu WiFi karty, a? už na routeru, nebo způsobené nějakým klientem?
Neměl někdo i jinde podobný problém?
Zdravím Šmíd
P.S. Co mám udělat abych se mohl zalogovat též na connected.czf/forum/
1) zalogovani do connected.czf
uz jsem to psal nekolikrat - pouzivejte czfree.czf - nekdo zmenil hostnames
2) co se yenika tyce
ano, ja sem mel podobne problemy - pote co jsem presel na kernel 2.6.10, posledni hostap, fw1.8.0 a posledni wirelesstools jede kasik (bouham kloubama do stolu) zcela fenomenalne
tedka jsem updejtnul fw na yenikovi na 1.8.0, ale kernel i wireless tools tam jsou dost historicky a priblizne 7 z 10 pokusi o nejaky prikaz slezou s chybou, ze je neslo provest
Chce to proste lehce potuningovat (kasik mi trval priblizne rok a pul).