To jsem se pěkně vydrbal!!! 1120 neumí v režimu klienta zapnout WPA!!! Poradí mi někdo jestli se to dá napravit nějakým FW??? Jestli ne, tak jestli existuje vůbec nejaký AP klient ( ne PCI nebo jina karta - potřebuji to mít aktivní i bez zaplého PC ) , který umí WPA zárověn s klientem. Díky moc za každou radu.
Cau, mam s tim ovisem na vic obsazenych/zarusenych linkach ponekud vetsi packetloss - cca 5%, myslim, ze by pomohlo vetsi retry (napr. iwconfig wlan0 retry 8). Myslite, ze je moznost to na nem nastavit? Pouzivam Likucuv firmware.
Dale mi fakt chybi moznost v iptables -m limit. Dokazal by jste to nekdo do toho firmwaru pridat? Ja tedy bohuzel nejsem tak zdatny, abych si dokazal s tim firmwarem takhle pohrat... Nebo by treba stacilo nekam prihrat ten libipt_limit.so?
Na zarusenych linkach se mi osvedcilo dat brutalne pres www rozhrani fix rate 1mbit vypada to ze je to kravina ale neni, znacne se tim snizi vzorkovaci frekvence a takovy signal ma pak vetsi sanci prezit v zarusenych oblastech -> hlavne bit rate 1mbit ma realnou prenosovku tesne pod 1M narozdil treba od 11M kde tech 11 je tam fakt pro paradu.
Zalezi co od ovise ocekavas, me se osvedcilo i v aplikacich kde pripojuju jednu dve PeCky ze je dycky lepsi kdyz to routuje, naroutuju tam nakej segment /29 a pak mam jistotu ze data klientu potecou pres nakej router na druhy strane wifispoje -> de shapovat i traffic mezi klientama na apcku aniz bych tam daval nakej sotisfikovanej hardware od 3comu nebo od cisca kterej to shapuje na layer 2....
neboli zapojovat vsecko do bridge mi prijde jako nehorazna prasarna
skus na ovislink lukicfw v modu router - to znamena NEBRIDGE! (vsecky FW od vyrobce jedou jako bridge..) - pak je transparentni a skrz nej prochazej data korektne (vcetne arp rarp atd.....)
otazka je jestli sit kterou tvori 70% debianistu potrebuje WINsdileni hehe no nic to je zadelavka na flame...
ja sem spis behem praxe zjistil ze po tech portech kde je WIN sdileni spis litaj viry, takze je diky ovisum hned dropuju ve forwardu... pokud chce nekdo sdilet je tu osvedceny FTP protokol
kazdopadne kdyz to mas zapojeny jako routery je to spolehlivejsi a mas nad tim vetsi kontrolu nez kdyz je to zabridgovany... (muj SUBEKTIVNI nazor) a myslim si ze to nema nic spolecnyho s cenou, ovislink stoji furt stejne a jestli je tam onen nebo tamten FW je jedno... (hlavne ja mam dealera takze me stoji necelych 1400 vc DPH