nevim proc ale ve verzi 1.2b3 jsem mohl zadat pouze 9 podminek do trafic shaperu pak uz slo jen 4 a ted ve verzi 1.2b6 zase nemuzu vubec zadat mac adresi do captive portalu a kdyz ho zapnu, dam save tak se to ukaze ulozeny ale kdyz tam kouknu znova ja to zase vypnuty v 1.2b3 to fungovalo a do ty 1.2b6 sem dal ten konfigurak z 1.2b3 kterej byl uz nastavenej.
Ahoj,
m0n0wall sleduji uz delsi dobu a ted se ho chystame nasadit... Docela by mne zajimalo jestli se treba do budoucna pocita se zaclenenim quaggy/ospf nebo jak je narocne si ji doinstalovat, je-li to vubec mozne. Diky
Mel bych lama dotaz jak udelat zapojeni aby mi prosel ping az na notebook.Predstavuji si to takto:
PCwin- kabel-radio-wireless-WRAP(na nem M0n0 s wireleskou)-kabel-Notebook
A ted jak nastavit M0n0 abych pingnul z PC notas? Nebo aspon WRAP.Proste priradim LAN pro eth1 a WAN pro wirelesku jenze si je ne a ne pingnout byt link hlasi HW APcko jako navazany..proste nekde me chybi "proroutovani" se na WRAP na PC mam 192.168.2.12 WRAPwireless je 192.168.2.10 a LAN 192.168.2.9 a notas 192.168.2.8 masky jsou stejne 255.255.255.0 no proste ne a ne to pingnout,jak to zpruchodnit?Musim neco stim OPT1 nebo to mit nemusim?Rezim beydratovkz je AP/klient
rozhraní WAN a LAN by mělo mít každý jinej IP subnet, a? to má mezi čím routovat ne?
Nechápu že tě to nechalo nastavit všecko s IPčkama 192.168.2.* (LAN a WAN)
Tak me kamos sitar vysvetlil kde mam ten totalni nesmysl.
1.widle musim nastavit nejak ve smyslu route ADD XXX
2.Nejde mit vse na stejne "lance" tedy jak na PC tak na obou ethernetech WRAPu mit 192.168.2.X (aspon ne v normalnim rezimu)
Cili tohle jsou moje principialni blbosti,tak to musim upravit a pak to snad pojede.Cili prvne si chci ciste pingnout na druhou sitovku WRAPu z PC a pak budu pokracovat s wireleskovym experimentovanim :-)