Zajeď do menu "routing table"- měl bys tam mít 3 řádky záznamu. Patrně ale budeš mít jen dva (ty se vyplňují automaticky dle zadání v IP settings na ethernetu a wirelessu) a ten třetí - výchozí bránu musíš zadat ručně:
zmáčkni "add new" a vyplň via gateway : (IP brána od poskytovatele) a je vymalováno........
Ty sis nečetl návod? Udělej PŘESNĚ, co jsem napsal a bude to fachat! Položky "system" se ti stejně nepodaří měnit, takže doplň pouze "via gateway" (první dvě okénka musejí zůstat prázdná). Je to těžké pochopit?
Ahoj dostal jsem se k zajimavemu napadu beru mesicne neco kolem 7 - 10 w4500 a farmicka se rozrusta. Potrebuji je jednoduse spravovat. Ne se brouzdat po webu a doplnovat kolonku po kolonce. Co zaintegrovat do 4500 csv format souboru pro nacteni. Pak ktomu nemusim pro konfiguraci posadit cloveka kterej ovlada sitovani. Jednoduse mu vytvorim soubor csv trebas z databaze a ukazumu poprve jak ho nahrat tim cela konfigurace skonci. Pokud se nahodou w4500 podela vezme se jina a z databaze se obnovi. Stejne ruzni ISP pokud chteji sit v trochu lepsi prehlednosti tak si do DB zapisuji veskera nastaveni obsazene ip rychlosti linky jmena routeru a dalsi ... . Moc by nam to pomohlo.
Snad to nekdo vezme za pevnou minci a skusi stim neco udelat.
...jo souhlasím... taky by se popř. hodila nějaká SNMP utilitka, která by dovedla spravovat několik těchto dobrých zařízení přehledně a součastně.
A taky mi dost chybí možnost zazálohovat a popř. potom obnovit konfiguraci (např. v případě výměny W-linu4500 kus za kus v případě závady nebo chyby v konfiguraci a tak...) - nešlo by to někdy přidat do toho?
...o možnosti logovat na události na SyslogServer se nezmiňuji, také by to bylo krásné...
Ahoj, mam problem s nastavenim W4000. Chci ho dat do stavajici site misto Ovislinka1120. IP zarizeni je ETH 192.168.5.80 a Wireless 192.168.5.81 (doufam, ze to tak je OK). Mam notebooka na kterem je nastavena WiFI 192.168.5.13. Pripojit se pripojim, ale nejdou zadne pingy a nic. Ta W4000 je uvnitr site na jejimz konci je W4500 (NAT z 5.x na 12.x..slouzi i jako brana 5.1) Jak to mam nastavit, aby mi jel net i na NB? Diky za odpovedi.
Ony se automaticky udelaly, ale z te 4.x site se ndostanu do te 5.x, potazmo nepingnu na 5.1.....sestava je: NB(4.10)-wf-W4k(wf 4.1, eth 5.80)-eth-Ovis-eth-Ovis-wf-Ovis-eth-W4500 (5.1)...proste z NB nepingnu na 5.1
hi,
na wireless rozhranie si daj IP adresu a masku od providera. na ethernete mozes nechat to co tam default je, 192.168.2.222.
na svoj pocitac si daj ip 192.168.2.x, maska 255.255.255.0, gateway 192.168.2.222, DNS od providera.
pripoj sa z pocitaca na 192.168.2.222, do routovacej tabulky pridaj default route ktoru mas od providera, a zapni NAT s externou IP adresou na Wireless rozhrani.