Ale vypada to mooc pekne )
Trochu jsem procital zahranicni linky a tam pisi, ze realna propustnost je max. cca 1,5MB/s, coz uz takovy zazrak neni.
Nevite nekdo, jak to vypada s tim 5GHz pasmem? Veci na nej nejsou moc drahe (karta cca 4000,- dualni AP 9000 - jak to vypada s homologaci? Netusite, kde to vytuhlo?
na pasmo 5Ghz zapomeň. pro to existujou pouze 20mb sí?ovky a navíc mám pocit že se CTU jeste vubec nerozhoupalo aby to pásmo uvolnil k používání.
Budoucnost mají právě karty které pracují v pásnu 2,4Ghz s mnohem větčí přenosouvou rychlostí než současných 10mb.
Tahle kartarty by rozhodně využití v czfree našla hlavně pro páetřní spoje do doby něž bude hotovej vývoj ronji100mb(a to bude jestě trvat dost dlouho:mad
orca: existůjí tři verze bezdrátovejch sí?í(pokud vynechám sítě jako paket radia a podobný pro czfree nepoužitelný vylomeniny)
a to
a)802.11b-to je standart podle kterýho procujou sítovky který se momentálně používaj. pracuje v pásmu 2,4GHz a přenosová rychlost je 11Mb
b)802.11a to je to na co se ptá Jet. tyhle karty se pomalu začínj dostávat na náš trh. pracuje v pásmu 5GHz a přenosová rychlost je 20Mb. podle mejch informací CTU jestě neuvolnilo pácmo pro používání tehle karet(stejně je to skoro v celý evropě)
c)802.11g to jsou karty který pracujou opět v pásmu 2,4Ghz mají prenosovou rychlost 54Mb a naví jsou dokonce spětně kompatibilní s 802.11b
mas pravdu na 802,11 jsem zapoměl. situace okolo 5ghz se mohla zmenit. nejspíš se pletu. budu se muset někdy kouknot na stráky ctu a přečíst si tu gl pro 5ghz.
Jestli to ctu spravne, tak 802.11g je upgrade z 802.11b a to softwarove. Tzn ze flashnes svoji kartu a jedes na 54mbps. Ma to ale mensi dosah kvuliva kvalite prenosu.