Stay d
Mafián zastupce cloudu 10.40
Team Member: MOD User is Mapper |
Záhada v matrixu |
Příspěvek č. 108 |
No nedávno jsme zažili na AP divný problém, z ničeho nic po restartu routeru ( zdali to souvisi nevím, ale začlo to po něm, restart byl potřeba kvuli softu ) se po UTP asi tak 30 m ven k d-linku který má přes něj i napájení, takže je to PoE, vyskytl 85% PL, latence pokud paket prošel z těch zbývajících 15% byla normální jako vždy a odpovídající LAN na kabelu cca 30m.
Takže jsem to začal řešit jako že karta špatna o tohle tamhle, vyndavání zandavání, restarty, v biosu PCI Compliant 2.1 enable disable apod. přičemž na konci, jsem měl dva fakty, ad jedna ta karta Realtek kde byl ten posranej D-link odešla nadobro do věčných loviš? a zároveň, že i při použití kvalitní Xcomky a jiné Realtek karty, ten D-link vykazuje týtéž potíže. Podezíral jsem i kabel, ale při tom faktu, že když paket prošel a měl zároveň latenci 0,4-0,5ms jako je to obvykle na této konkrétní lince, tak jsme se známým usoudili nakonec, že tímto není, dráhý den dopoledne jsem pak prověřoval pomocí ntb kabel, a kabel byl a je úplně v klidu, zatím co ten D-link tam na místě znovu prověřený v klidu není.
Takže jsem si vzal domů a zapojil jsem si ho tentokrát přímo ze zásuvky bez PoE a jednometrovým UTP pingal z na toho D-linka, v průběhu pingání od zhruba 12:00 do 18:00 se PL postupně snižoval a snižoval, až zústal na hodnotě zhruba 48-50% v těch 6 večer.
Ten večer jsem nasadil náhradního D-linka, co jsme měli a žádný problém se nevyskytl.
Vadného D-linka jsem předal majiteli a? provede reklamaci, ten mi pak druhý den volal s tím, že když ho doma zapojil, že na něj pingal normálně bez potíží s 0% PL a s krásnou latencí odpovídajíc UTP s pár metrovou délkou.
Oba jsme probléme nepochopili. Změny se staly, ad jedna původní realtek karta odešla, bios, systém ji už nenajde, ač svítí diody. D-link co způsoboval náhle po restartu nesouvisejíc s tím 85% PL, druhý den postupně PL klesal na 50% až třetí den klesl na 0% a nyní se jeví jako bez závady.
Co mi k tomu můžete říci ?
Zatím si myslím, že to byl paranormální jev, a je to na Akta-X