Slimmer
Junior Member
|
Osobne bych rad dodal, ze HDTV jako takove vysilani a vsechny normy ktere umi je pro vetsinu z nas zatim hudba budoucnosti a realne bezi snad jen v japonsku a casti USA. Osobne mam moznost satelitniho prijmu HDTV a myslim, ze neprestrelim, kdyz reknu, ze skoro nikdo nema z nas doma LCD nebo monitor ktery umi vertikalne 1920 bodu v rozumne kvalite. Z praxe mohu rict, ze oook ma pravdu, ze datovy tok pod 20Mbit v 2Mpix kvalite je rozumne minimum. Na druhou stranu zde zubodravec mluvil o secure kamerach kde nejsou takove naroky na kvalitu.
Lec bohuzel je potreba rict, ze:
Secure kamery pod cca 0.3Mpix (cca NTSC) nemaji smys a na druhou stranu to co ma vetsi nebo stejne rozliseni a ma to mit nejaky rozumny fps (alespon 15fps) datove vychazi alespon na 1-1.5Mbit...
To uz je sice rozumne cislo, ale je potreba se zamyslet kdy bude i v nasich sitich mozne tyhle sluzby provozovat skutecne pro kazdeho, bez jakehokoliv omezeni.
Osobne se domivam, ze jakekoliv videokonference vyse zminenych kvalit jsou opravdu realnou broadband sluzbou na kterou zatim saha z bezdratovych technologii opravdu minumim zarizeni pokud nemaji slouzit pouze tomuto ucelu.
|