Jak se projeví na funkčnosti použití tohoto fw s opraveným ovladačem sí?ové karty?
Mám následující problém a zajímalo by mě jestli to může můj problém vyřešit.
AP 1120 na který je připojeno zhruba 35 lidí (22 mac adres v acces control, asi 15 lidí připojeno najednou). Toto ap je kabelem spojeno s daší 1120 v režimu klient které vzduchem napojeno na další ap. Na klientské ap je ještě napojen switch s 5 uživateli. FW je originál 1.03H. Problém je s dost častýma velkýma odezvama v řádu tisíců na bránu. Na AP v client modu jsou odezvy v pořádku, na bránu už jsou tisícový. Přetížení ap před bránou jsem vyloučil, protože jsem tam extra přidal jedno na kterým je jen tento bod. Dělá to na všech kanálech, spojeno je to na 11 MBit. Nemůžu však vyloučit jestli mezi sebou netahají uživatelé protože to nevím jak zjistit.
Zkoušel jste někdo 1120 jako klienta proti Compex WPE54G (atheros)? Nám se to vůbec nepovedlo rozchodit pokud je aktivní 128bit WEP (jiný jsme nezkoušeli, nemáme na čem).
V compexovi poslední firm, v ovisovi taktéž (ani několik starších nechodilo).
nechtel by nektery z autoru custom fw pro tento kousek a nebo nejaky schopny programator upravit driver wifi casti tak, aby byla moznost vypnout vzajemnou komunikaci mezi klienty?
Pokud jsou dostupne zdrojove kody, tak to preci nemuze byt tak tezke. Mohl bych poskytnou zdrojove kody podobne upravy pro system freebsd.
Dobry den, uz par dni se pokousim zkompilovat utilitku tc z baliku iproute2. Potom co se mi to povedlo prelozit a nahrat do ovise tak se to chova trochu jinak nez na normalnim pc
pri zadani tc -V tak se vypise verze ale pokud chci zadat neco jako tc qdisc tak to konci.
do_page_fault() #2: sending SIGSEGV to tc for illegal read access from
00000003 (epc == 004617e4, ra == 0045e3b0)
SIGSEGV
Ten AP ma obrovsky problem v rezimu klient pres pul zaruseneho mesta. Kdyz je velmi slaby signal od AP, zatuhne to. Uz me to omrzelo, tak jsem udelal levny watchdog s PIC16F84, ktery ho pri vypadku odezvy odpoji od napajenia a znovu zapne. Funguje aj s klasickym PC routrem (Linux i Windows). Ten watchdog ale vyzaduje pristup pres telnet a pridani skriptu do 1120AP.
Od te doby nemusim behat po strese :-)).