Majkee
Junior Member
|
rozdělení LAN na přístup ke dvěma konektivitám |
Příspěvek č. 1 |
Ahoj,
mám debianí router kterej je připojenej
a) do sítě CZFree
b) do LAN sítě
c) do Internetu přes Chello.
V LAN síti se nachází zhruba 8 klientů z toho tři z nich mají přístup do Inetu přes rozhranní Chella, a zbytek jde do inetu přes CZF.
Aktuálně je to zkonfigurované na Debianu, ale vzhledem k tomu že tam nějakým mne záhadným způsobem dochází k resetovani WIFI kartice, což způsobí nefunkčnost všech tří rozhranní až do doby než přijdu a manuálně ten router vyresetuju, hledám jiné řešení. Nabízí se řešení takové, že zakoupím HW AP/Bridge/Router anebo zkusím využít jeden z počítačů který má přístup do inetu přes Chello jako Router namísto toho Debianu.
Problem je v tom, že ten počítač je W2K Server (nekamenovat pls), a já Debian neumím.
Vždycky to konfiguroval někdo jiný, ale poslední dobou je ten router tak nestabilní že asi v Pondělí zajdu koupit krabičku a dám jí tam místo něj.
Nicméně.
Existuje způsob jak nakonfigurovat widle tak aby mely dve routovaci tabulky a zaroven si klienti zachovali svoje IP Adresy z 10. rozsahu urceneho pro CZF?
Ty počítače připojené do inetu přes Chello jsou přes nat a zpětně pak je tam zkonfigurovanej nějakej port Forwarding. Ale nevím jak to nakonfit na widlích tak aby nezískali všichni jednu IP adresu a automaticky přístup do CZF přes Chello.
Za každý podnět předem díky