Nazdar,
bydlim na strese v Belgicke 6 (mezi Zahrebskou a Jana Masaryka). Vidim cely blok Americka, JM, Blegicka, Zahrebska a smerem k rece dva az tri bloky. Co mam udelat, abych se pridal?
hola, ja jsem v korunni 21, zatim nemam zjistenou strechu, ani nemam hardware, ale silne o tom premyslim. kdyby nesla strecha, mozna by mi pripojny bod nekde v korunni nebo v okoli na strese dost pichnul. dik.
Pardon, nevedel jsem, jestli se mam jen tak pridat, ale uz jsem tak ucinil. Vzheledm k tomu ze zatim vidim jen z oken druheho patra, tak asi nevidim na nikoho, mozna na lima, jestli ma okna i dolu na korunni. snad pujde neco delat s pudou. nejaka doporuceni-adresa ohledne toho jakou antenu a za kolik si pripadne poridit: jsem v tomhle ohledu zacatecnik..:(
Dik. Zjistim si pripadnou viditelnost a cenu hardwaru a uvidim. Jeste mi neni jasne, zda se takhle pripojim jen do site CZFree, nebo i na internet = t.j. je CZFree pripojena na internet a umoznuje k nemu sdileny pristup vsem svym clenum? Pokud ano, jak je to rychle, jaka jsou omezeni a jaka pravidla? Mozna se ptam na notoricky zname veci nebo jsou uz nekde vysvetleny (ve FAQ to neni uplne zrejme), pokud ano, byl bych vdecny za odkaz. Dik.
Připojíš se do CZFREE. Internet ti může poskytnout každý AP má-li na internet přípojku (třeba pevnou linku, UPC a tak) nebo je-li propojen s AP, který ji má.
CZFREE (ty zelené AP co vidíš) ještě ale nejsou propojené navzájem - poze některé. Časem se to vše snad sesí?uje, ale v současné době je gatewayi poskrovnu. U tebe by to měl být K2, který snad má přípojku na Dea.
Musíš se vždy zeptat příslušného nodu.
Co já vím, tak je CZFREE (hlavní node - tedy Deu) napojen na Transgasnet s možností odebírat 100MBitu, ale protože je spojení wireless, tak je to maximálně 11MBit (v ideálním případě, který prakticky nenastává - rušení a tak), které může posílat dál.
Takže:
Internet si musíš dohodnout vždy s AP, na který se napojíš. Stejně tak případné poplatky za internet, šířku pásma (resp. kolik bitů/s můžeš tahat atd. Pokud AP internet němá, zkus jiný a nebo musíš počkat, až se vytvoří struktura a net se k tobě nějak dostane.
Jsou nejake novinky v oblasti Mirak - Francouzska? Bydlim na rohu Francouzske a Sazavske, fotky z pudy budou jen co se domu dostanu za svetla
Jinak jsem uplny novacek ovsem s chuti neco take udelat.
Skoro bych rekl ze ano, ale oni ty plechy na strechach jsou vsechny stejne
Jeste se ozvu s tou strechou, ve vsedni dny to moc nestiham. Co sobota ci nedele?