15K za prednasku neni malo pro jednotlivce, ale pro skupinu mi to prijde OK. Nekdo by to sice udelal zadaco, ale tady mas zajistenou nejakou uroven prednasky.
2 oook: nechci ti do toho kecat nebo nejak rejpat, udelej si to jak chces, ale par veci by se hodilo.
a) pokud to bude prednaska nejakyho verejnejsiho razu (30+ lidi), moh bys napsat pro kolik lidi (podle dostupnejch prostor) a nasadit vstupny. Tim bys lecos vyresil. Vyhoda zivy prednasky oproti nejakymu videu je, ze se muzes zeptat prednasejiciho, pripadne nekoho dalsiho, kdo tam s tebou sedi
Pokud to bude pro par lidi, nebo jenom pred kamerou, tak je tohle asi jedina varianta, jak to zafinancovat.
b) program prednasky. Kazdej prednasejici by MOHL zverejnit hrubou osnovu prednasky. (napr: *teorie IGP, *komunikace routeru, *implementace v OS, dostupny soft, *priklad konfigurace).
Opet zduraznuji MOHL, nikoliv MUSEL. Nebylo by to spatny, ale da se bez toho zit
27.03.2005 v 20:16
ech00ff
Senior Member
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejake upresneni by se (pozdeji) hodilo
je to zajimavy, ze chces udelat video, kde vysvetlis problematiku routovani, ale...
Myslis, ze to bude schopen pochopit i clovek, ktery nikdy v zivote router (LINUX nebo HW) nenastavoval a ktery o routovani nic nevi?
Nebo clovek, ktery zna jen staticke routovani?
Nebo clovek, ktery se moc nevyzna v maskach site apod??? Tim myslim deleni rozsahu site na mensi site. Napr. 192.168.100.0/24 na mensi podsite treba 192.168.100.x/28 a routovani mezi nima?
Mnohokrat jsem poznal lidi, ze problematice opravdu rozumneli, ale nebyli schopni jejich poznatky predat dal.
Priklad:
Byl jsem na SRAZU CZF, kde jsi kladl Zandlovi nejakou otazku...
Ty jsi danne problematice rozumnel a Zandl taky, ale on tvoji otazku nepochopil (jako mnoho dalsich v sale).
Proste jste si nerozumneli....
Jsi si jisty, ze dokazes svoje vedomosti prednest ostatnim tak, aby to pochopili? To je totiz docela umeni nekomu neco vysvetlit tak, aby to pochopil....
Jestli jsme se te nejak dotknul, tak sorry. Nechci te nijak napadat.
Já tuhle iniciativu vítám - je rozhodně lepší organizovat školení, než provozovat ničím nepodložený výsměch.
Zajímaly by mě ale jména těch dvou věhlasných odborníků na OSPF a BGP - čistě orientačně, nevím jestli by to mělo velký vliv na to jestli se zůčastním. A potom by nebyl od věci přesný časový rozvrh jednotlivých přednášek, abych si mohl přispat a přeskočit jemný úvod do problematiky.