Dobrý den!
Mám starý notebook pentium 120, 24 mega ram, 1 giga disk, linux (doma mam jeste AMD 2 GHz, tez na Linuxu a WinXP). Chci si k nemu dat wi-fi kartu. Muze mi nekdo z vas poradit, jaka by byla nejlepsi? Nepotrebuji dosahovat velkych rychlosti, potrebuji to jen na testovani! USB to nema, takze pripada v uvahu pouze PCMCIA nebo LPT/Serial. Byl bych vdecny kdyby mne poradil nekdo z vas, kdo uz treba podobny problem resil! Predem moc dekuji! MaxxiBoy
Můžu celkem doporučit Asus WL107b (a možná i g). Sice nemá konektor na externí anténu, ale za těch pár peněz (dá se sehnat asi za 650 korun) je možný jí rozchodit i v linuxu, při použití opensource ovladačů (zatim bez podpory WPA) i s jádrama 2.6.x. Ve Windows výrobce proklamuje možnost vytvoření AP, ale to jsem nezkoušel. Jedinou nevýhodou karty je její ovládací software pro Windows (neumí WPA), ale ve Windows XP se dá docela v klidu používat jejich vestavěný vybavení, který je přehlednější a jednodušší na ovládání.
Tak s tim ti nepomůžu, jedině nějaký jetý orinoco nebo zcom, já jsem se po kartách s ext. anténou nesháněl, protože kartu jsem chtěl novou a co nejlevnější, jen na připojení ve škole a doma.
Jednoznacne Zcom XI-325, neni problem rozjet MONITOR mode (dulezity napr. pro KISMET)... jinac ta karta bezi defakto skoro se vsema moznejma driverama, napr. s orinoco ovladaci. Co set yce provedeni je velmi kvalitni - odpojitelna 3db antenka, moznost pigtailu a pripojeni pak neceho vetsiho jo a prej to umi i mod APcka!