Nevím co je špatnýho na tom platit sociální a zdravotní - pokud ho za tebe platí stát nebo zaměstnavatel, tak ho platit nemusíš, jen studenti mají zbytečný problém s tím sociálním pojištěním - a to je ještě detail proti tomu když se sociální a zdravotní musí platit za zaměstnance, to je pak fakt vopruz.
Jinak kdo podnikal při zaměstnání, tak se donedávna mohl dočkat zajímavých dárků - jako třeba když za něj platil zaměstnavatel zálohu na daň ze mzdy, tak se díky paralelnímu lehce ztrátovému podnikání snadno mohl dostat do situace, kdy mu FÚ vracel přeplatek na zálohách na daň :-) Zvláš? třeba zaměstnaný a současně podnikající student pod 26 let :-) Tyhle zajímavosti ale asi už smetl minimální základ daně...
No právě, že tim že udělali ten základ, tak tím nám to totálně pohřbili a tím pádem přestali podporovat male soukrome podnikatele. Prostě stát se chce nažrat no. Co si budeme vykladat.
Včera jsem byl navštivit moji advokátku. Při šálku kávy jsem se dozvěděl jednu pro mě novou věc. Konrétně to, že se ve sdružení můžu nechat i zaměstnat na trvalý pracovní úvazek, což by bylo super a asi to i udělám. To jsem netušil, že to jde. O případné další novinky, které zjistím se s Vami rád a zdarma podělím.